ZAHTJEV OPOZICIJE ZA VANREDNOM SKUPŠTINOM OKO INSTITUTA NIJE U SKLADU SA POSLOVNIKOM

ZAHTJEV OPOZICIJE ZA VANREDNOM SKUPŠTINOM OKO INSTITUTA NIJE U SKLADU SA POSLOVNIKOM

159
0
Podijeli

Odbijen je zahtjev hercegnovske opozicije da Skupština vanredno zasjeda povodom odobrene prodaje Instituta Igalo, jer nije u skladu sa Poslovnikom i drugim skupštinskim aktima.

Predsjednik Skupštine Andrija Radman pozvao je opozicione odbornike da u što kraćem roku upotpune zahtjev.
– Zahtjev odborničkih klubova SNP, NOVA, PzP, SDP, Demokrate, Novska lista i Građanski savez za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Herceg-Novi povodom odobrene prodaje Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu nije podnešen u skladu sa Poslovnikom Skupštine i Statutom Opštine – navodi se u odgovoru predsjednika lokalnog parlamenta Andrije Radmana odbornici Danijeli Đurović, koja je ovlašćena predstavnica predlagača.
Zahtjevom koji je potpisalo 15 odbornika traži se sazivanje vanredne sjednice 31. avgusta, sa jednom tačkom – razmatranje novonastale situacije vezano za privatizaciju Instituta i usklađenost sa prethodnim zaključcima Skupštine opštine Herceg-Novi. Povod za inicijativu je to što su, kako je saopšteno, postojeći zaključci
lokalnog parlamenta u suprotnosti sa zaključcima Savjeta za privatizaciju i Vlade Crne Gore o prodaji većinskog paketa akcija Instituta.
Predsjednik Skupštine Andrija Radman navodi u odgovoru Đurovićki da primljeni zahtjev nije u skladu sa članom 59. st. 2. Poslovnika Skupštine, u kojem stoji da “podnosilac zahtjeva, odnosno inicijative za sazivanje sjednice dostavlja materijal o pitanju zbog kojeg traži sazivanje sjednice Skupštine, najmanje 15 dana prije dana određenog za održavanje sjednice”.
– Razlog sazivanja sjednice suprotan je članu 36. Statuta Opštine jer se zahtjeva izjašnjenje o pravnoj stvari van nadležnosti lokalne
samouprave, odnosno Skupštine. U vjeri da manjkavosti zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice nijesu učinjene sa prethodnom namjerom, da se odbijanje ovakvog zahtjeva pogrešno interperetira kao neodgovoran odnos prema ovom, za lokalnu samoupravu, i te kako važnom pitanju, upućujem Vas da u što kraćem roku upodobite zahjev sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom – poručio je opoziciji Radman, uz uput da ga dostave Službi Skupštine na dalje postupanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code