Zahvalnice zaslužnima za gašenje požara na Luštici

Zahvalnice zaslužnima za gašenje požara na Luštici

2925
12
Podijeli

Pripadnicima Službi zaštite, dobrovoljnih društava, državnih snaga, prijateljima iz drugih gradova, ali i brojnim preduzetnicima i pojedincima koji su dobrovoljno učestvovali u gašenju požara i evakuaciji stanovništva na Luštici, predsjednik Opštine Stevan Katić, te potrpredsjednik Miloš Konjević uručili su plakete i zahvalnice.

Katić je zahvalio svim prijateljima, humanim ljudima koji su u periodu od 10 dana uložili nadljudske napore kako bi sanirali elementarnu nepogodu koja je zadesila Herceg Novi.

Picerija i restoran

– Zajedno smo bili na vrhunskom nivou, pokazali se kao profesionalci u svom poslu i posao završili onako kako je trebalo da se završi. Pripadnici Službi zaštite, dobrovoljačka društva i pojedinci, kolege iz susjednih gradova i privrednici, pokazali ste se u momentu kada je humanost bila potrebna. Hvala vam na doprinosu koji ste dali pojedinačno, pokazali ste se kao pravi ljudi, kao pravi Novljani koji se bore za svoj grad i svoje mjesto, poručio je Katić.

Plakete za izuzetan trud i zalaganje tokom gašenja požara koji je zahvatio teritoriju naše opštine predsjednik je uručio Službama zaštite Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Pljevlja, Lastva-Trebinje, Konavle, aerodrom Tivat, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Krtoli, Perast i Bijela, kao i Vojsci Crne Gore i Direktoratu za vanredne situacije.

Potpredsjednik Konjević je uručio zahvalnice za 39 kolektiva koji su pružili nesebičnu pomoć u gašenju požara. Zahvalnice su podijeljene i za preko 50 dobrovoljaca koji su odmah priskočili u pomoć da odbrane svoj grad.

Pomagala i donirala opremu Kanađanka Dženifer

Sinoćnja dodjela zahvalnica i plaketa bila je prilika za ukazati i na jedan humani, lokal-patriotski i prijateljski čin naše sugrađanke i Kanađanke, Dženifer Bendajan. Ona je, pored učešća u gašenju požara, Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi donirala opremu u vrijednosti od 2000 eura.

Kako je kazala, njen čin nije ništa veći od bilo kod drugog. Pomogla je, ne zato što je morala, već zato što je željela pomoći žiteljima i sugrađanima na Luštici. Ona je podsjetila na dane kada su požari tek počeli.

– U početku su osjećaji bili pomiješani, od tuge i ljutnje zbog vatre koja je zahvatila Lušticu, do ponosa kada sam vidjela svoje sugrađane koji su bili na terenu. Pokazali smo da možemo, a ovim putem pozivam sve naše sugrađane da pomognu i u budućim humanitarnim akcijama. Imamo zaista lijep grad i humane građane i moramo podržavati jedni druge, poručila je Bendajan.

Opština Herceg Novi će svim vatrogascima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi isplatiti prekovremeni rad, uz dodatnih 200 eura po vatrogascu za nesebičan rad. Svim privatnicima koji su pomogli u gašenju požara na Luštici, Opština Herceg Novi će nadokanditi štetu ukoliko su je pretrpjeli, podsjećaju iz PR službe Opštine.

Svim dobrovoljcima i kolektivima koji nisu bili u mogućnosti da dođu sinoć, Opština Herceg Novi će im plakete i zahvalnice uručiti u narednim danima.

12 Komentari

 1. svaka cast, svaka cast…sto im imena ne rekoste. Pa oni su zivot ugrozili. I koliko ja znam ( a bio sam tamo na Lustici), bilo je jos dobrovoljaca koji su zasluzili plakete
  1  0
 2. Evo ih ko komunisti,kako ne skapirasmo kad ih videsmo sa onim crvenim kravatama,posao još nije završen,gori po Luštici i Orjenu ali oni pohitali pa dele ordenje.Katić kao da je izgubljen u vremenu i prostoru!!!!
  2  1
 3. Po statisticu služba zaštute i spašavanja Herceg Novi za dvije godine ima ukupno 4 intervencije za koje im je potrebna pomoć Direktorata za vanredne situacije.
  Svo ostalo vrijeme je lagano i opušteno.Redovna primanja i mnogo više nego Doktori u Dom zdravlja Herceg Novi i beneficirani radni staž, ispade poruka -učite da budete vatrogasac.
  Poštujem svu profesiju ali Doktori su dotakli dno.
  35  8

Ostavite komentar

*

code