ZAKAZANA VANREDNA SKUPŠTINA NOVOG O INSTITUTU IGALO

ZAKAZANA VANREDNA SKUPŠTINA NOVOG O INSTITUTU IGALO

175
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na zahtjev 15 opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu u Herceg Novom (Građanski savez, SNP, NOVA, PZP, Demokrate, Novska lista i SDP) predsjednik Skupštine, Andrija Radman sazvao je petu vanrednu sjednicu o najavljenoj prodaji Instituta Igalo za utorak, 8. septembar.

Time je u drugom pokušaju prihvaćen upotpunjeni zahtjev opozicije, usklađen sa Statutom i Poslovnikom Skupštine da se razmatra novonastala situacija vezano za privatizaciju Instituta i usklađenost sa prethodnim zaključcima Skupštine.
U obrazloženju zahtjeva se navodi da su zaključci novske Skupštine u suprotnosti sa Vladinim i Savjetom za privatizaciju, koji su odobrili prodaju većinskog paketa akcija Instituta grupacija IWG.
Novska Skupština je na vanrednoj sjednici 29. maja bila jednoglasna da IWG nije respektabilan ponuđač, zato je predložila Vladi da obustavi dalji postupak privatizacije, poništi tender i nađe druge načine da unaprijedi uslove rada Instituta. Takođe je predloženo, da se u skladu sa Zakonom o turizmu, Igalo proglasi banjskim liječilištem i to definiše planskim dokumentima. Na kraju, Skupština je predložila i da se prolongiraju obaveze Instituta Igalo po osnovu poreza i doprinosa na napokretnosti, na dvije godine, bez obračuna kamate.
U međuvremenu Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora sa IWG o prodaji 56,4 odsto akcija za 10 miliona eura, uz obavezu ponuđača da u roku od pet godina od preuzimanja kompanije minimalno uloži 50 miliona eura, odnosno da podigne nivo objekata na 4, a vile Galeb na 5 zvjezdica. Britansko američka grupacija se obavezuje i da sprovede program zapošljavanja i sprovede postojeći koelektivni ugovor. Na predlog Savjeta Vlada je prihvatila izvještaj Tenderske komsije i predlog Ugovora o kupoprodaji akcija.
– Vlada Crne Gore zauzima stavove, nedvojbeno iz svoje nadležnosti, ali suprotno stavovima lokalne samouprave o pitanjima koja direktno utiču na jednu lokalnu samoupravu, što smatramo neprikladnim i ponižavajućim za jednu opštinu, njene građane i organe uprave – navode u zahtjevu opozicionari očekujući da se Skupština ponovo izjasni o budućnosti Instituta Igalo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code