ZAKLJUČAK VLADE OKO ISPLATE OTPREMNINA ZA BIJELSKE STEČAJCE BIO BI PRIHVATLJIVA GARANCIJA...

ZAKLJUČAK VLADE OKO ISPLATE OTPREMNINA ZA BIJELSKE STEČAJCE BIO BI PRIHVATLJIVA GARANCIJA DA POČNU SA RADOM

111
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Ima nagovještaja da bi i 200 bijeskih stečajaca moglo da se „nagodi” sa Vladom oko isplate otpremnina, nakon što je prihvaćena i prva ponuda stečajnog upravnika Žarka Ostojića da se oko 800 hiljada eura obezbijedi za otpremnine za 65 radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela koji su stekli pravo na penziju.

– U Ministarstvu traže da pokažemo dobru volju i mi to hoćemo. Počećemo da radimo kada dobijemo garancije Vlade za isplatu otpremnina. Vjerujemo da ima šanse da na sljedećoj sjednici Vlade bude o tome postignut dogovo i da se nađe za nas ipak prihvatljiv iznos, između onoga što tražimo, po kolektivnom ugovoru i što nam po zakonu pripada, po socijalnom programu. Takav zaključak Vlade za nas bi bio dovoljna garancija i počeli bismo da radimo – kazao je Radiju Jadran, predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić.
U tom slučaju radnici bi prekinuli proteste i počeli posao po “modelu” koji je predložio stečajni upravnik 3+3 mjeseca. Čeka ih posao na završetku remonta 6 brodova.
Radnici još traže isplatu tri i po zarade, povezivanje radnog staža od 2009. godine, zimnice i novac iz stambenog fonda.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code