ZAKUPCIMA NAJINTERESANTNIJE PLAŽE U BUDVI

ZAKUPCIMA NAJINTERESANTNIJE PLAŽE U BUDVI

102
0
Podijeli

Ponuđači, koji su dostavili ponude na tender za godišnji zakup kupališta najviše su bili zainteresovani za plaže u Opštini Budva, posebno za djelove Jaza, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro, a prenosi MINA-business.

S obzirom na to da su ugovori za većinu kupališta na crnogorskoj obali zaključeni prošle godine na period od tri godine, ove godine je bilo srazmjerno manje interesovanja, jer je bilo i manje kupališta.
Ponude za godišnji zakup kupališta prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra su se mogle dostavljati do 20. februara. U zakup su ponuđene plaže u Herceg Novom, odnosno Zelenici i Baošićima, Budvi – Jaz i Buljarica, kao i Risnu.
Iz Morskog dobra su objasnili da su zakupci čije su ponude prvorangirane dužni da u roku od osam dana od prijema odluke tenderske komisije, koja im se šalje poštom, dostave neophodnu dokumentaciju i potpišu ugovore.
Aneksi ugovora sa postojećim zakupcima se potpisuju od januara, ukoliko nije bilo odstupanja od ugovornih obaveza, rekli su predstavnici Morskog dobra.
Godišnja naknada za korišćenje morskog dobra, odnosno zakupnina koja je uvećana za iznos poreza na dodatu vrijednost plaća se u cjelini u momentu zaključenja ugovora ili u najviše tri rate od kojih prva dospijeva u momentu zaključenja ugovora.
Ugovori se zaključuju za tekuću godinu računajući od zaključenja ugovora do 31. decembra, uz mogućnost produženja do 31. decembra naredne godine pod uslovom da je zakupac ispunio ugovorom preuzete obaveze.
Ukoliko dok traje ugovor, prostor bude priveden trajnoj namjeni koja podrazumijeva izgradnju hotela visoke kategorije u neposrednom zaleđu, ugovor se neće obnavljati i zakupac nema pravo da traži povraćaj ulaganja.
Kriterijumi za rangiranje i ocjenu ispravnih i prihvatljivih ponuda odnose se na ponuđeni iznos godišnje zakupnine koji nosi 50 bodova, isto koliko nose i reference i iskustvo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code