Žalba na izbor izvođača “zaustavila” II fazu sanacije hidrotunela Potkop

Žalba na izbor izvođača “zaustavila” II fazu sanacije hidrotunela Potkop

1431
3
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2014_razno_tunel_potkop_2_041114Direkcija javnih radova donijela je 11. aprila ove godine rješenje o izboru najpovoljnije ponude za izvođača II faze rekonstrukcije i sanacije hidrotehničkog tunela Potkop u Mojdežu. Međutim, u zakonskom roku, uložena je žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki, saopšteno je našem radiju iz Direkcije. Time  objašnjavaju i zašto kasni nastavak radova, koje će finansisrati sa skoro 290 hiljada eura. Oni su bitni za sanaciju klizišta na ovom području, koje je otvoreno još 2004. godine.

Tek nakon donošenja rješenja po ovoj žalbi, moći će se odrediiti nastavak radova, saopštavju iz Direkcije, ne precizirajući kada bi rješenje trebalo da bude donijeto. Jer, skoro pet mjeseci još nije odlučeno o žalbi, pa je praktično neizvjestan nastavka radova.

Picerija i restoran

Inače, tender za izbor izvođača radova II faze rekonstrukcije hidrotunela, Direkcija je raspisala krajem prošle godine i na njega su se javile dvije firme. U okviru II faze predviđen je iskop, podgrađivanje i čišćenje postojećeg, zatrpanog hidrotehničkog tunela ka lokaciji budućeg armirano betonskog čepa, koji će se raditi u sljedećoj fazi.

Tehnički rok završetka radova je 70 dana od dana potpisivanja ugovora. Procijenjena vrijednost radova je 286 hiljada eura, a sredstva su obezbijeđena kapitalnim budžetom za 2016, navode u Direkciji.

Inače, realizacija I faze ovog projekta okončana je u novembru prošle godine, a podrazumijevala je iskop tunela u dužini od 350 m, podgradu, odvod tunela i sanaciju ulaznog portala i dijela postojećeg tunela. Za I fazu radova utrošeno 897,1 hiljada eura.

Klizište u Mojdežu kojim je zahvaćeno 12 hektara pokrenuto je 28. februara 2004. godine nestručnim radovima u hidrotunelu, a kasnije i neuspjelim pokušajem sanacije. Oštećeno je 20-ak kuća, seoski put, imanja, a četiri porodice su ostale bez domova.

3 Komentari

  1. Nečuveno! Valjda se čeka da i ono što je ostalo kuća u zaseoku “Kovači” ode do mora. Ko zna da li te pare uopšte više postoje. Prošlo je ljeto, vrijeme koje je najpogodnije za izvođenje radova. A da ne govorimo kada će uopšte početi izvođenje III, najznačajnije faze sanacije. Valjda se čeka novo klizište!
    0    0

Ostavite komentar

*

code