Zamjena rasvjete od Kumbora do Bijele, u dužini od 5 km

Zamjena rasvjete od Kumbora do Bijele, u dužini od 5 km

7
Podijeli

Radovi na kolektoru proteklih godina uzrokovali su dosta oštećenja na obalnoj infrastrukturi, posebno javnoj rasvjeti. Ipak, rivijera ovog ljeta neće biti u mraku. Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture finansira sanaciju i rekonstrukciju javne rasvjete, od Kumbora do Bijele. Posao je u završnoj fazi i u toku je priprema za asfaltiranje.

Pošto je rasvjeta na dosta mjesta u lošem stanju, oštećena tokom izgradnje kolektora, biće zamijenjena kompletna elektroinstalacija u trupu puta u dužini od 5 km, kazala je za Radio Jadran v.d. direktorica ovog Društva, Jelena Đaković.

Picerija i restoran

– Stubovi će ostati isti, ali će za svaki stub biti napravljen novi priključak. Tamo gdje nedostaju, biće nadomješteni, a bilo je i par pozicija na kojima smo radili i nove stope za stubove. Dosta ih je bilo polomljeno tokom sanacije parapeta – objašnjava ona.

U toku je ispitivanje faza, zbog čega se rasvjeta privremeno pušta u rad. Na terenu su konstantno i radnici Komunalno stambenog preduzeća, sektora za održavanje rasvjete, u slučaju da dođe do problema. Nakon duže vremena proradiće i rasvjeta u Đenovićima, obećala je Đaković.

Sporna pozicija stubova, na potezu između Bijele i Kamenara, o kojima je Radio Jadran već pisao, neće biti riješena ovim radovima. Neizvjesno je hoće li i kada proraditi, što je za mještane i turiste tog dijela rivijere, neshvatljivo.

Đakovć nije mogla da precizira koliko će sredstava biti uloženo u obnavljanje rasvjete od Kumbora do Bijele, a jedan dio je obezbijeđen u okviru projekta izgradenje kolektora. Ostatak, kako je kazala, ne bi trebalo da bude preskup.

Asfaltiranje na rivijeri po planu bi trebalo da počne 10. maja, navodi Đaković, a kompletan posao sanacije i rekonstrukcije javne rasvjete mora biti završen prije početka asfalitiranja.

7 Komentari

 1. Valjalo bi da i danijela ovo potvrdi posto ima veze sa kolektorom,onda bi bili sigurni da ce bit sve po planu,zasto se kad je vec postavljena rasvjeta u bijeloj sa vrlo malo sredstava ne pusti u rad pa nek je s jeseni prebace na drugu stranu,ovako ce ostat stubovi koji su vec postavljeni a nece svjetlit!

 2. Od Bijele do Kamenara treba izgraditi TRIM STAZU, a ne običnu pešaćku stazu (koja će se graditi verovatno sledećih 10 godina!). Angažovati vlasnike hotela “Delfin”, “Park” i “Casa del Mare” da učestvuju u izgradnji trim staze. Ovakva trim staza bi uveliko podogla rejting ovih hotela, jer ima dosta ljudi koji žele koristiti trim stazu, naročito u periodima kada nije moguće koristiti plaže i more za kupanje (kada su nepovoljni uslovi).
  Mogle bi se “malo više” angažovati i MZ Kamenari Bijela u realizaciji ove ideje!

  10
 3. Ne bi smjela biti sporna pozicija stubova za rasvjetu na potezu između Bijele i Kamenara, jer se tu krece najveci broj turista u cijeloj Boki. Hoteli „Delfin“ i „Park“ lani su doveli oko 20.000 inostranih gostiju, sto je za ocekivati i ove ljetne sezone.
  Pješačka staza od hotela Park do Kamenara navodno u izgradnji, i biće završena u oktobru. Jedan dio postojeće staze do svjetionika nemoguće je koristiti, pripremili za postavljanje rasvjete i izgradnje nove staze, porušili su perapet između magistralnog puta i postojeće pješačke staze, toliko je neravna, neutabana, sa kamenjem, da se ne može ni koristiti. Ima li iko da to izravnja, da se‚‚ ne lome‚‚ turistii, ako vec nece biti postavljena rasvjeta.

  10

Ostavite komentar

*

code