Žana u okrilju porodice i toplog doma u Bijeloj, zahvalna svakom humanisti

Žana u okrilju porodice i toplog doma u Bijeloj, zahvalna svakom humanisti

2830
2
Podijeli

zana medjedovic 250316
Foto: kolektiv.me

Prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Bijeljanke Žane Međedović za sada neće biti neophodno, jer je ona na korak od izlječenja, kazao je za Radio Jadran, Žanin otac, Ranko. Ipak, zbog ugovora o pokretanju humanitarnog broja koji se uzima na tri mjeseca, svi koji žele, mogu do 28. aprila poslati poruku na broj 14525, u okviru mobilne mreže 068. Sredstva će biti neophpdna za kasnije kontrole u inostranstvu.

On podsjeća da se Žana početkom marta vratila kući sa šestomjesečnog liječenja u Njemačkoj, koje je, uglavnom omogućeno donacijama Novljana, ali i građana iz ostalih djelova Crne Gore, uključujući i brojne privrednike. Zbog toga Žana i kompletna porodica Međedović nemaju dovoljno riječi da izraze zahvalnost svim ljudima dobre volje i donatorima.

Picerija i restoran

Žanin život se polako vraća u normalu, ona se dobro osjeća i oporavlja, a u junu je očekuje i prva kontrola u Njemačkoj:

“Ona se za sada osjeća dobro, a sredinom juna bi trebalo da odemo na prvu kontrolu. Novca će još trebati sigurno, samo ne znamo još koliko jer nijesmo pitali, ali za to je broj 068 14525 još aktivan. Kada odemo na kontrolu, znaćemo više”, kazao je kratko Žanin otac.

Podsjetićemo da je Žani u avgustu prošle godine dijagnostifikovan agresivni oblik raka limfnog tkiva u medijastinumu, a od oktobra je boravila na klinici St Franziskus u Njemačkoj, gdje je primila deset imuno terapija zaključno sa zračenjem. Njen otac, Ranko, kazao je ranije našem radiju da su ljekari kroz terapijske tretmane uspjeli tumor znatno da smanje.

Za Žanino liječenje kroz brojne humanitarne akcije i večeri prikupljeno je 80 hiljada eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code