Zapečaćen „Gurman“

Zapečaćen „Gurman“

2831
4
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_20U Herceg Novom je zapečaćen ugostiteljski objekat ćevabdžinica „Gurman“, a inspekcija je vlasniku izdala i prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 150 eura. Ovo se precizira u saopštenju na sajtu Uprave za inspekcijske poslove. Inspektori su pored pečaćena ovog ugostiteljskog objekta izdali 58 prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 10,5 hiljada eura, navodi se u saopštenju.
Inače, turistička inspekcija je u prethodne dvije sedmice obavila 262 inspekcijska pregleda u toku kojih je utvrdila 154 nepravilnosti.
Inspektori su zato izrekli 102 mjere ukazivanja, uručili četiri rješenja o otklanjanju nepravilnosti, tri o zabrani pružanja usluga smještaja i jedno o zabrani rada.
Najčešće utvrđene nepravilnosti bile su neizdavanje fiskalnih računa, proizvodi bez deklaracije, neispunjavanje minimalno tehničkih uslova u ugostiteljskim objektima, neistaknuta vrsta i naziv ugostiteljskog objekta, neutvrđeni normative hrane i pića i nevođenje knjige žalbi.
Rješenja o zabrani rada su se odnosila na privatni smještaj, a svakom od tih subjekata su izdati prekršajni nalozi u iznosu od po 150 eura.

4 Komentari

  1. O djelovanju inspekcije ne moraju ni da pisu…svi vrlo dobro znamo da se za vise od 50 % radnika u crnoj gori DOPRINOSI uplacuju na minimalac…Znamo da gazde i ne mogu opstrati u postojecem poreskom sistemu ako legalno radi…drvava ne stji iza privrednika.radnici su klasicni robovi koji potpisju ugovore na osmocasovno radno vrijeme,arade 10 i 12 sati dnevno…o zimnici i regresu vise niko i ne razmislja…a onda mi pisu kako su zatvorili jedan objekat radi nekih nepravilnosti.
    0    0

Ostavite komentar

*

code