Zaplijenjena veća količina cigareta na Debelom brijegu

Zaplijenjena veća količina cigareta na Debelom brijegu

772
2
Podijeli

cigarete debeli brijeg 071215 1Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su na Graničnom prelazu Debeli brijeg pronašli i oduzeli veću količinu neprijavljenih cigareta bez akciznih markica, navodi se u saopštenju Uprave carina.
Cigarete su pronađene u vozilu „Ford Fokus C-maks”, mađarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Mađarske V.T. (31).
Detaljnim pregledom carinski i policijski službenici su, uz korišćenje specijalne kamere – fibroskopa, u specijalno izrađenom bunkeru ispod instrument table pronašli nekoliko pakovanja cigareta „Merylin“. Daljim pregledom vozila, u plinskoj boci – rezervoaru, takođe je pronađena krijumčarena roba. Cigarete su pronađene i u specijalno napravljenim pregradama u pragovima vozila.
Pronađeno je ukupno 31.640 komada cigareta marke „Merilyn“ bez akciznih markica.
Carinski službenici su oduzeli krijumčarenu robu.
Službenici OGB Herceg Novi su o događaju obavijestili Centar bezbjednosti Herceg Novi. Službenici CB Herceg Novi – Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta su preuzeli lice i o događaju obavijestili zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom. V.T. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden ZODT u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje u pokušaju.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code