Zapostavljen kamping turizam: Sezona počela, ali u TO još nemaju evidenciju gostiju

Zapostavljen kamping turizam: Sezona počela, ali u TO još nemaju evidenciju gostiju

3
Podijeli

Kamping turizam u Herceg Novom praktično je na izdisaju, jer od nekadašnjih 29 kampova, aktivna su samo 3 – u Zelenici, Baošićima i Kamenarima. Talas izgradnje manjih i većih hotelskih ili apartmanskih kapaciteta, umanjio je zelene površine za korišćenje onima koji spavaju pod „otvorenim nebom“, a od „dodatnih uslova“ traže samo uredno snabdijevanje vodom i strujom.

Sezona u kampovima je počela još u aprilu, gostiju ima, međutim, na sajtu Turističke organizacije već dva mjeseca nema promjene i prijavljenih gostiju navodno nema. Uz to, vlasnici hercegnovskih kampova imaju dodatan problem zbog loše saradnje sa lokalnom Turističkom organizacijom, sa kojom nikako da pronađu zajednički jezik, priča za Radio Jadran predsjednik Sektora kampova u CTU i vlasnik kampa u Kamenarima, Uroš Zloković:

Picerija i restoran

– Odnos TO HN prema kampovima je totalno ignorantski. Mi smo iz Sektora kampova pisali nekoliko dopisa Turističkoj organizaciji, na koja nam na žalost nije niti odgovoreno, a kamoli da prihvate saradnju. Ove godine smo tražili neku participaciju za 5 sajmova na kojima smo bili, međutim, odgovora nijesmo dobili i baš sam razočaran tim njihovim ignoratskim odnosom. Da ne govorimo da niko od vlasnika kampova nije uključen u rad TO, što je apsurd. Kampovi su specijalan vid ponude i trebalo bi da budu uključeni u rad TO, što mi nijesmo. Imamo bolju saradnju sa NTO, sa kojom dogovaramo i zajednički nastup na sajmovima. Košulja je bliža no džemper, ali to je izgleda džabe priča – razočaran je Zloković.

Kamperima ne treba mnogo, ništa više od onoga koliko treba svakom građaninu Herceg Novog – čist i uredan grad, uz redovno snabdijevanje vodom i strujom, što su najveći zahtjevi kampera, dodaje Zloković:

– Postojeći kampovi su unaprijedili poslovanje i ponudu, ali se gosti žale na opšte uređenje mjesta, prljavštinu, neuređene plaže, vožnju automobilima kad je zabranjen saobraćaj, neosvijetljene ulice, tako da je 90% njihovih primjedbi na opšte okruženje kampova, a ne na same kampove – tvrdi Zloković.

Ipak, kako je podsjetio, obišli su pet sajmova, sezona je dobro počela i nadaju se da će biti uspješnija nego prethodna. Konkretno, u njegovom kampu u Kamenarima trenutno popunjeno 5 kamping mijesta od mogućih 60, mada je to stanje koje se mijenja tokom dana.

3 Komentari

  1. Ima mnogo ljubitelja prirode koji se odusevljavaju pticama i drvecem i hoce da borave bas u kampu a ne u apartmanima, ali to nikako da shvate oni koji forsiraju tzv visoki turizam sa sve bukom i klima uredjajima.

    12

Ostavite komentar

*

code