Marketing: Zašto Novljani nedovoljno koriste fizikalne terapije?

Marketing: Zašto Novljani nedovoljno koriste fizikalne terapije?

4055
8
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Igalo sa Institutom Dr Simo Milošević decenijama predstvalja vodeće mjesto u sprovođenju procedura fizikalne terapije i rehabilitacije, ne samo u Crnoj Gori. Međutim, preventivnu i druge vrste rehabilitacije  primjenjuju i u Domu zdravlja Herceg Novi, u nekim privatnim ambulantama, kao i na Odjeljenju za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Opšte bolnice Meljine.

Zanimljivo je da se Novljanima nudi više mogućnosti za oporavak, da  je upravo sada pogodno vrijeme, jer nije puna sezona, ali oni  to nedovoljno koriste. Doduše, mnogi bi na terpaije u Dom zdravlja, jer je besplatno, ali treba čekati red, pa odustaju.

Picerija i restoran

No, najvažnije je zdravlje, a u ovom slučaju zasita postoji izbor za  rehabilataciju, koja treba da protiče uz stručan nadzor. Ako su terapije još i snižene za 50% za Novljane, kao u Bolnici Meljine, onda je pravo čudo što na njihovom Odjeljenju u ovom vansezonskom periodu nema više pacijenata iz Herceg Novog.

Na Odjeljenju u Meljinama sprovode preventivnu, ranu i kasnu rehabilitaciju reumatoloških, neuroloških, posttraumatoloških, kardioloških i pulmoloških pacijenata. Obuhvaćeni su pacijenti koji se liječe ambulantno, stacionarno i na drugim odjeljenjima bolnice u vidu konsultativnog rada i rane rehabilitacije i liječenja.

Terapijski blok je opremljen najsavremenijim aparatima za sprovođenje brojnih procedura fizikalne terapije: kinezi terapija (dvije kompletno opremljene sale, jedna sa telemetrijskim praćenjem pacijenata na kardiološkoj rehabilitaciji), mnogobrojni modaliteti elektroterapije, sonoterapija, fototerapija, magnetoterapija, laseroterapija, mehanoterapija, termoterapija (peloid, parafin, hidrokolator), krioterapija, terapija na ekstenzomatu, hidroterapija (biserna kada, kada sa podvodnom masažom, bazen za hidrokinezi terapiju) i radna terapija.

Stručni tim čine: dva specijalista fizijatra, psiholog i dvanaest fizioterapeuta. Načelnica odjeljenja je dr Stojanka Pepić, specijalista fizijatar, glavni fizioterapeut  je Radomirka Popović.

Ambulanta je otvorena radnim danima od 07-15 h i građani Herceg Novog i pacijenti iz drugih gradova već nekoliko mjeseci mogu da ostvaruju popust do 50% na sve terapije.

Tim stručnjaka Opšte bolnice Meljine specijalozovan je za liječenje akutnih i hroničnih bolnih stanja, reumatskih, ortopedskih i neuroloških oboljenja, posttraumatskih stanja, korekciju nepravilnog držanja tijela, osteroporozu. Specijalistički pregled, sa uračunatim popustom košta 10 eura, dok je kontrolni pregled u toku terapije besplatan.

Elektroterapijske procedure koštaju 2 eura. Za istu cijenu pacijenti takođe mogu dobiti magnetoterapiju, laseroterapiju, terapijski ultrazvuk, kineziterapiju i peloidno pakovanje. Ručna masaža (segmentna) košta 4 eura, svjetlosna 1.5, dok krioterapija košta svega 1 euro.

U razgovoru sa nekima od onih koji koriste terapije, Savom Đuratovićem, Desankom Kocvačević i Sanjom Aćimović, mogli smo čuti gotovo istovjetne ocjene: ”Ne znamo što imamo. U Meljinama je oporavak zagarantovan. Jesu privatnici, ali cijene fizikalnih terpapija su bagatelne, a dobijamo vrhunski tretman. Nema čekanja. Ljekari i fizioterapeuti prate pacijenta od dolaska do odlaska, ljubazni su”.

Možda je zato pravi čas da prije ljeta učinimo nešto za svoje zdravlje, jer primjenjena fizioterapija je u svijetu odavno sastavni dio života ne samo bolesne, već zdrave populacije. Novljani imaju privilegiju, kao malo ko da kvalitetnu preventivnu, ranu  ili kasnu rehabilitaciju koriste na nekoliko mjesta, po povoljnim uslovima.

8 Komentari

 1. Pitanje Vam je krajnje glupi kada i sami znate da u tom periodu od 7 do 15 h ljudi rade,a kod bi mogli recimo vikendom ili popodne Meljine ne radi ! Objasnite mi logiku tog popusta
  2  0
 2. Nema dovoljno informacija o takvim ponudama, da narod nema para i nema previše oni koji imaju idu kod privatnika to je status danasnjeg drustva, a da smo lijeni i nevodimo računa o svom zdravlju i to stoji, problem Tople mali kapacitet o tome treba razmislit mozda omogućit da se napravi neki dogovor sa ostali davaocima ovih usluga ( ministarstvo zdravlja) patronažna služba toliko skolovanih terapeuta ceka poso. A da nismo ni kao nacija dovoljno obrazovani u smislu preventivne zastite zdravlja .
  1  0
 3. Ovde lepo pise fa je fizikalne terapije moguce koristiti na vise mesta i da izbor postoji.Pa izvolite odaberite termin koji vam odgovara.Lenji ste bre!
  0  1
 4. ….zato što ne mogu kraj s krajem da sastave od plate,pa ni terapeuti one doma nemaju kad da obrade,a ni sebi malo vremena da posvete.Ne pitajte ludosti,kao da Novljani ne bi znali…
  2  0

Ostavite komentar

*

code