Zašto se odlaže nastavak rekonstrukcije Šetališta?

Zašto se odlaže nastavak rekonstrukcije Šetališta?

2369
9
Podijeli

setaliste igalo 170216 1Premda je trebalo da do 10. februara bude nastavljena rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, na potezu od Galeba do kupališta Raffaelo gradiliše “miruje” već mjesec i po. Po svemu sudeći, takvo stanje potrajaće najvjerovatnije do kraja mjeseca. Ali, posao mora biti završen do početka turističke sezone.
Već skoro dva mjeseca prolongiranja pomjera projektovani datum za početak aprila. V.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikša Grgurević podsjetio je da su radovi obustavljeni najprije zbog novogodišnjih praznika, koje su u Agenciji iskoristili i za preprojektovanje, odnosno izmjenu dijela projekta, kojim bi most kod Galeba morao da dobije dodatno učvršćenje kako bi “iznio” proširenje šetališne staze. Međutim, pojavio se i drugi problem na terenu, pošto je projekat rađen prije 5 godina, pa je zahtijevao dodatne izmjene:
setaliste igalo 170216 4“Morali smo da prilagodimo visinu trase kako bi dobila neku cjelinu, što je sada rješenje koje u ravni ne odudara od ulaza u poslovne objekte duž Šetališta. To je zahtijevalo dodatno snimanje koje smo obavili sa geomterom, a procedura dalje nalaže reviziju projekta”, navodi Grgurević.
Reviziju je fazno radio Institut za građevinarstvo iz Podgorice, a nakon toga Uprava za inspekcijeske poslove morala je da izađe na teren i konstatuje da li izmjene projekta mogu da se obave u skladu sa okolnostima. Kako Grgurević navodi, inspektori Uprave danas će obići teren:
“Kada završimo svu tu proceduru onda možemo da uđemo u posao. Dakle, ne postoji problem ni kod izvođača niti izvršenja posla, jednostavno su u pitanju finese da bi čitav projekat bio što bolji i uspješniji. Radovi moraju biti nastavljeni do kraja mjeseca i to je definitivno”, poručio je Grgurević.
setaliste igalo 170216 2Da li će se to desiti za pet ili deset dana, zavisiće od revidenta, nakon čega će se nastaviti sa kolčenjem trase. Prva faza projekta koja je podrazumijevala polaganje kolektorskih cijevi u trup Šetališta, od restorana Mimoza do Galeba okončana je u rekordnom roku, za što je bila angažovana tehnička služba hercegnovskog Vodovoda. Druga faza započela je u decembru i podrazumijeva proširenje šetališne staze. Taj posao, za koji je angažovana barska kompanija Đokić group trebalo bi zajedno sa trećom fazom, da traje nekih 90 dana:
setaliste igalo 170216 3“Slijedi grubi dio, već imamo postavljenih 5 stubova, koje treba da završimo. Nakon toga, slijedi postavljanje kontra tegova s druge strane i povezivanje, kao i ravnanje trase Šetališta. Kad se Šetalište izbetonira, radićemo arle, postavljati mobilijar i elektro rasvjetu. U III fazi radićemo popoločavanje Šetališta”, zaključio je Grgurević.
Preprojektovanje neće uticati na ranije opredijeljenu finansijsku konstrukciju za ovaj posao, jer je riječ o sitnijim izmjenama, tako da vrijednost posla neće prelaziti predviđenih 350 hiljada eura.
Rekonstrukcija je počela 20. oktobra na dionici dužine 365 metara i površine 1600 metara kvadratnih. Obnova i proširenje ovog dijela Šetališta finansiraju Morsko dobro i Opština.

9 Komentari

  1. evo covjek lijepo objasnio. ne razumijem ovu armiju mrguda koji pljuvaju po svemu sta se radi. pa zar nije bolje da se posao uradi “da valja” pogotovo s obzirom da se setaliste obnavlja svako 30 godina? Prisjetite se malo nedavno postavljene ograde od zeljeza na setalistu koju ruzina vec nagrdi, zar treba tako da se radi posao? I kad smo vec kod toga, jeli iko odgovarao za to i da li je.kakav postupak uopste pokrenut?
    0    0

Ostavite komentar

*

code