Zastoj i do dva sata na graničnim prelazima Kobila i Debeli Brijeg

Zastoj i do dva sata na graničnim prelazima Kobila i Debeli Brijeg

3086
2
Podijeli

kobila guzve 1Iako na novskim plažama, “najvjernijim” parametrima ili pokazateljima posjećenosti u sezoni, nema većih gužvi i slobodno mjesto/ležaljka/ može se naći u bilo koje doba dana, kadrovi sa graničnog prelaza Kobila-Vitaljina, ka Hrvatskoj govore suprotno.

Prema riječima putnika, koji su se zatekli u koloni, jutros oko 11 h gužva je bila velika, što donekle i ne bi trebalo da čudi jer je sredina jula, kada su i gužve najveće, kako na izlazu tako i na ulazu u Crnu Goru. Osim toga na Kobili su samo dvije saobraćajne trake.

Picerija i restoran

– Izabrali smo granični prelaz Kobila-Vitaljina, jer smo mislili da je manja gužva i da ćemo manje čekati, budući da svi ka Dubrovniku, ili iz Hrvatske, koriste, uglavnom, prelaz Debeli brijeg-Karasovići. Međutim i ovdje je kolona bila velika, pa smo granicu prošli tek nakon skoro  dva sata, priča nam bračni par iz Herceg Novog.

kobila guzve 2U graničnoj policiji potvrdili su nam da gužve ima na oba prelaza, no precizna statistika o broju evidentiranih putnika i vozila znaće se u ponedjeljak:

– Kad je riječ o graničnom prelazu na Debelom brijegu, tu dnevno bilježimo oko 10 hiljada putnika i do 3 hiljade vozila, na 5 ulaznih i izlaznih rampi. Gužva na Kobili svakako jeste posljedica povećanog broja vozila, ali i detaljne kontrole i obavljanja administrativnih poslova, koji zahtijevaju vrijeme. Uz to, moramo uzeti u obzir da smo tu limitirani tehnički i kadrovski – postoji jedna ulazna/izlazna rampa. Dnevno, Konfin pređe hiljadu i po do dvije hilajde turista i između 500-800 vozila, kazali su nam u graničnoj policiji.

Prema  evidencijama od prošle sedmice, svi granični prelazi u Crnoj Gori zabilježili s povećanje prometa od oko 5% u odnosu na isti period prošle godine. No,treba imati u vidu da posjetioci nijesu samo turisti koji dolaze na ljetovanjeu u Crnoj Gori, već je dosta njih u tranzitu ili dolaze  na jednodnevni izlet u našu zemlju.

2 Komentari

  1. Jedan sluzbenik radi i ulaz i izlaz iz CG…zato je guzva…uzme dokumenta od jednog vozila pa udje unutra…izadje i tako za svako vozilo pa vi vidite koliko treba vremena.
    Samo bolja organizacija i da svi u smjeni rade guzve nece biti.
    0    0

Ostavite komentar

*

code