ZASVIJETLIĆE VEČERAS NJEGOŠEVA ULICA

ZASVIJETLIĆE VEČERAS NJEGOŠEVA ULICA

115
0
Podijeli

Novih 35 kandelabera montiranih u rekonstruisanom dijelu Njegoševe ulice U Herceg Novom biće u funkciji večeras, od 19.30 h.

Postavljanje javne rasvjete počelo je u drugoj polovini marta, a za taj dio posla bilo je zaduženo JP Stambeno komunalno Herceg Novi, tačnije sektor Javne rasvjete.
Ova investicija vrijedna je 40 hiljada eura, dio je projekta rekonstrukcije Njegoševe ulice, koja je koštala 360 hiljada eura i trajala više od tri mejseca.
Kako nam je kazao direktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović, tehničke službe ovog preduzeća nastoje da kandelabere duž rivijere održavaju ispravnima koliko je to moguće, međutim on naglašava da je huligansko ponašanje pojedinaca nemoguće zaustaviti. Za sada, rasvjeta je “aktivna” i duž šetališta i rivijere, a za svaki oštećeni kandelaber odnosno kupovinu novog, neophodno je izdvojiti 1000 eura.
“Pokušavamo da to održavamo koliko smo u mogućnosti, jer smo i ograničeni tenderom za nabavku. Dobili smo da održavamo rasvjetu Šetališta, ali jednostavno na uvijek istom potezu – od “Hunguest hotela” do tunela, huligani lome kugle i sijalice i oštećuju stubove. Na ostalim mjestima se “krpimo” i redovno mijenjamo sijalice” – ističe Seferović.
Ranije su iz Agencije za razvoj i izgradnju Herceg Novog najavili i postavljanje nove rasvjete od hotela „Plaža” do kružnog toka u Meljinama. Starih 19 stubova, koji su poprilično očuvani biće zamijenjeni i prebačeni na Pode.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code