Zatvoren granični prelaz Vitaljina sa Hrvatskom

Zatvoren granični prelaz Vitaljina sa Hrvatskom

2
Podijeli

Granični prelaz Kobila-Vitaljina između Crne Gore i Hrvatske, kako je i najavljeno, zbog nastavka rekonstrukcije na hrvatskoj strani i unaprjeđenja usluga, zatvoren je jutros u 7 h, potvrđeno je Radiju Jadran u Odjeljenju granične policije Herceg Novi.

Zbog toga svi putnici koji su koristili Vitaljinu za ulaz u Hrvatsku, jutros su upućeni na Debeli brijeg. Kako nam kažu u Odjeljenju granične bezbjednosti, gužve još ima, što je i karakteristično za jutarnje časove, ali se na prelaz ne čeka duže od pola sata.

Picerija i restoran

Vitaljina bi za promet trebalo da bude otvorena ponovoo 15. aprila naredne godine. U hrvatskom Ministarstvu financija-sektoru za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza su  nam kazali da tada očekuju da će prelaz u potpunosti biti rekonstruisan.

Riječ je o nastavku radova koji su započeli u septembru prošle godine, a privremeno prekinuti pred početak ovogodišnje sezone. Vrijednost radova najprije projektovana na 3,3 miliona eura premašiće taj iznos.

Do sada su za novi prelaz Vitaljina „učvršćivali pokos, što je vrlo zahtjevno zbog poroznog tla“, ističu u tom hrvatskom Vladinom resoru:

„Naišlo se već na nekoliko kaverni koje uvijek usporavaju radove, jer ponekada planirana oprema i način izvođenja radova moraju se prilagođavati novim okolnostima“, objasnili su oni, dodajući da predstoji  učvršćivanje nagiba, nasipanje platoa i izgradnja instalacija.

Nakon otvaranja, granični prelaz Vitaljina imaće četiri putničke trake s mogućnošću preusmjeravanja prometa.:

„Takođe, biće izgrađeni svi objekti za kvalitetno obavljanje graničnih procedura pregleda putnika i vozila po pravilima Evropske unije na vanjskoj granici EU“, obrazložili su iz hrvatskog Sektora za izgradnju i održavanje graničnih prelaza.

Inače tokom proteklog vikenda na 4 granična prelaza u Herceg Novom ( Debeli brijeg, Vitaljina, Sitnica, Luka Zelenika ) registrovan je prelazak  je 51.667 putnika, 12.464 morornih vozila i 42 plovila.

Za po jedno lice i motorno vozilo nije dozvoljen ulaz u Crnu Goru, za 4 lica i motorna vozila nije dozvoljen izlaz, po Interpolovoj potjernici. Otkriveno je jedno lice i 3 putne isprave, a izdato je 5 prekršajnih naloga za plaćanje novčane kazne, saopštili su iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code