ZAUSTAVITI VANDALIZAM NA DJEČIJIM IGRALIŠTIMA – POMOZITE NJIHOVU OBNOVU

ZAUSTAVITI VANDALIZAM NA DJEČIJIM IGRALIŠTIMA – POMOZITE NJIHOVU OBNOVU

177
0
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog vodi akciju za obnovu dječijih igrališta koja su stalno na udaru vandala. Rekonstrukcija starih i izgradnja novih zadatak je da bi grad postao po mjeri djeteta.

Neće biti zaobiđena djeca sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, pa će igrališta i elementi na njima biti prilagođeni mališanima, kako bi se što bolje integrisali u vršnjačku grupu, navode u Agenciji.
Apel da se priključe akciji je prevashodno upućen privrednicima, ali i svim ljudima dobre volje, koji žele humaniji grad za svoju djecu. Otvoren je žiro računa kod Komercijalne banke AD Budva, pod nazivom „Obnovimo dječija igrališta”, a broj je: 525-0000000005946-54.
Namjera je da se obnove sva igrališta u gradu, ali i unutar škola, vrtića. Privrednici koji se odazovu inicijativi i postanu partneri projekta, dobiće pločice sa njihovim imenima, koja će stajati na igralištima.
Igrališta će se obnavljati po prioritetima, počev od najviše devastiranih.
Po okončanju prve faze projekta, koja podrazumijeva izgradnju novih igrališta za djecu sa mekom podlogom i po evropskim standardima, uslijediće gradnja igrališta na Savini i košarakaški teren na Toploj. U saradnji sa Turističkom organizacijom biće izgrađen sportski teren i igralište za djecu na Vrbanju.
Sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti kreće i projekat obnove sportskih terena, a u saradnji sa JP Morsko dobro, u Agenciji razmišljaju o prilagođavanju pojedenih plaža za osobe sa invaliditetom.
U toku je osmišljavanje uvođenja biciklističkih staza sa TO grada i napravljeno je idejno rješenje. Vremenom se ide ka tome, da se saobraćaj izvuče iz gradskog jezgra i da se mještani i turisti okreću u većoj mjeri šetnji i biciklizmu kao vidu rekreacije.
U toku je i izrada Katastra zelenih površina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code