Zavođenje reda na Šetalištu Pet Danica: Kazne za preko 30 vozača

Zavođenje reda na Šetalištu Pet Danica: Kazne za preko 30 vozača

26
Podijeli

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora prekršajno je kaznila preko 30 korisnika vozila koji su parkirali, odnosno vozili na lokacijama gdje to nije dozvoljeno. Novčana kazna za ovaj prekršaj iznosi 50 eura, saopštavaju iz lokalne uprave.

Naime, Komunalna policija je tokom januara obavljala pojačanu kontrolu nepropisno parkiranih vozila na Šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića. Novčano sankcionisani korisnici kažnjeni su shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Odluci o regulisanju drumskog saobraćaja.

Picerija i restoran

Načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marija Andrić je kazala da je situacija sa korišćenjem vozila na Šetalištu znatno bolja, ali da posla imaju gotovo svakog dana. Pojedini građani negoduju, ali je gradsko rukovodstvo odlučno u namjeri da se napokon zavede red na Šetalištu. Privilegovanih nema, a poziv građanima da se uzdrže od korištenja vozila na Šetalištu i da se drže važećih propisa i dalje stoji.

Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora napominju da se, u skladu sa Odlukom o regulisanju drumskog saobraćaja, odobrenje za ulazak vozila vlasnika ili snabdjevača trgovina, ugostiteljskih objekata i drugih pravnih i fizičkih lica, koji imaju sjedište, odnosno obavljaju djelatnost unutar zone sa posebnim režimom saobraćaja, može pribaviti kod nadležnog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost.

26 Komentari

 1. Lijepo bi bilo da se cesce pozabave i autima parkiranim piret Zotta capellina i duzinom te ulice jer je ponekad nemoguce normalno saobracati tim dijelom

  2
  1
 2. Dobro je da su počeli da rade svoj posao…konačno…Za pse su već imali prijave građana na koje ne reaguju jos uvijek… Zato građani , zovite ih što više zbog toga da malo “ove druge” uvedu u red i kulturu, da ne ugrođavaju druge i malu djecu pogotovo

  12
  1
 3. Sto ne napravite wc- e na setaliste jer od Titove vile do Lazareta u Meljinama nema ni jedan. Imate gradsku luku i u toku sezone 50 brodova bez wc-a bez tus kabine bez nedne masine za pranje i susenje vesa.
  A vi poceli da pametujete o nekim glupostima i klupama njih ste stavljali 10 puta pa ih vjerovatno vi i lomite da bi malo provizije uzeli sram Bas bilo.

  13
  1
  • Letos sam prvi put šetala sa porodicom ovim šetalištem i Herceg Novim uopšte i kada je decu trebalo da odvedem u toalet (kojih ima i u Budvi, Kotoru, Tivtu, Baru…), nigde nijednog! Baš mi je bilo čudno da u tolikom primorskom gradu nema javnog toaleta…..

 4. Danas popodne,na potezu od hotela Plaza,do kraja setalista u Meljinama,prodjose 4 automobila setalistem.A komunalne policije nigdje…Valjalo bi draga nacelnice oformiti pjesacke patrole
  komunalnih policajaca,te iste uputiti po gradu/setalistu.Ovako bojim se,od pustog sjedanja u
  kolima,da im ne bude sta…Zdravo za njih,a korisno za opstinu da smanji potrosnju benzina
  voznog parka komunalne policije.Mozemo li mi gradjani dobiti izvjestaj o potrosnji goriva.
  Ipak to mi placamo,zar ne ?

  23
  1
 5. U Barceloni svako noc prodje masinama za ciscenje, barim dva/tri puta, a nase setaliste se samo ocisti kada pada kisa, pa je prasina, i ostaci od zvake, sladoled, itd tu da gledaju turiste! Sa tim vise treba klupe+kante za smece, i naravno rasvetu (21 vek!!). Treba svaki dan bar dvojca iz komunalnu na Biciklama da samo nagledaju setaliste. Da sve bude cisto, da pomeraju divljake i da bude bez motori i auta koja se vozikaju. E pocinjete sa setalistem pa ce biti nesto od ovog grada!

  18
 6. Dje su ti skalini? Juce proso i ne vido ih nidje. Znam da ima u Srbinoj preko puta Mjesne zajednice 3 skalina, navukoh auto u rikverc na iste

  5
  3
 7. Klupe na setalistu? Oli ste izludjeli? Pa sto ce klupe kada ima “mali milijun” klafica, trebaju li ti ljudi ostat bez posla i pineza?

  14
  7
 8. Generalno na potezu od Titove Vile do Škvera ima jako malo klupa za sedenje, ali najveći problem su kante za smeće kojih jako malo ima i kada počne sezona one su stalno prepune i daju samo ružnu sliku onog lepog što imamo a neznamo da iskoristimo. Trebalo bi minimum tri puta više kanti koje bi zadovljile potrebe, a za njih je potrebno minimum sredstava koliko se ulaže u ostale stvari koje da i nepominjem.

  38
  1
  • A bili su kante za smece ali je to baceno u more i dok su bili kante svi građani koji zive na setaliste odlažu smece ne te male kante a cistac ulica treba da dezura po cijeli dan

 9. Poštujem , napor opštine da želi da zavede red na Šetalištu 5 Danica , ali prije svega treba da obezbjede adekvatna parkirališta uzduž šetališta kako bi ljubiteljima mora i naše prelijepe promenade omogućili nesmetan prilaz i komunikaciju ( kao što je svuda u svjetu). A prije svega bi trebali da povedu računa da to isto šetalište i ne liči na šetalište , nedostaju klupe za odmor , kante a ponajviše loša ulična rasvjeta ( i sada i prije ). O ovom problemu vlast treba malo više i da se ozbiljnije pozabavi , da napravi studiju ili projekat a ne samo da se diči naplatom kazni.

  33
  8

Ostavite komentar

*

code