Završava rekonstrukcija ulične rasvjete u Herceg Novom

Završava rekonstrukcija ulične rasvjete u Herceg Novom

12
Podijeli

Šetalište Pet Danica, od tunela do Jahting kluba, dobilo je obnovljenu javnu rasvjetu. Rekonstrukciju je u junu najavio tadašnji v.d. direktor, a sada šef sektora rasvjete u Stambeno-komunalnom preduzeću, Branko Crnogorčević. Posao su radnici ovog preduzeća danas priveli kraju.

– U sklopu rekonstrukcije rasvjete duž rivijere i Šetališta 5 Danica, radimo rekonstrukciju zida od 7 stubnih mjesta na Toploj, od tunela do Jahting kluba. Radovi su obuhvatili uklanjanje svih stubova, uklanjanje kompletne instalacije. Montirana je nova, zajedno sa novim stubovima i to će sada biti bezbjedno i funkcionalno. Dodato je još par stubova od kafića Džez do tunela, na mjestima gdje su nedostajali i ispod Tonastija na stepeništu takođe smo dodali par stubova – objašnjava Crnogorčević.

Picerija i restoran

On je kazao da su radnici Stambeno-komunalnog radi bezbjednosti građana i gostiju Herceg Novog morali prije planiranog roka početi sa rekonstrukcijom rasvjete na potezu od tunela do Jahting kluba, zbog čega je bilo isključeno i napajanje.

– Bio je bezbjedonosni problem zato što su stubovi bili polomljeni i instalacija vidljiva, tako da smo to morali što prije da obavimo. Možda nije bio trenutak za tu vrstu posla sada, ali smo pojačali tempo radova, tako da smo sve završili u roku od 4 dana. Oko 130 metara smo oštemali, što je veliki posao – kazao je Crnogorčević.

Stari polomljeni stubovi zamijenjeni su novim, pocinčanim, koji će u narednom periodu biti i ofarbani u crno, a koji su adekvatno rješenje za rasvjetu pored mora, jer su otporniji na spoljne uticaje od onih uklonjenih, pa će im i vijek biti duži. Jer, kako je naveo Crnogročević, pored mora je neophodno postaviti kvalitetnu instalaciju i stubove.

Rekonstrukcija rasvjete u Meljinama, na potezu od Lazareta do bolnice planirana je za period nakon isteka zabrane izvođenja građevinskih radova, odnosno za 15. septembar, jer je riječ o zahtjevnijim građevinskim radovima.

Stambeno-komunalno zavrišilo je I rekonstrukciju rasvjete u Baošićima, gdje je postavljeno 19 stubova na mjestima gdje su nedostajali, a zamijenjeno je i nekoliko polomljenih. U Đenovićima je postavljeno 9 stubova. Takođe su slomljeni promjenjeni i postavljeni novi, na mjestima gdje su nedostajali.

Ulična rasvjeta postavljena je i na potezu od Kumbora do kupališta “Zmijica” u Zelenici. Montirana su 22 pocinčana stuba. Ukupna dužina trase je oko 650 metara. Takođe je zamijenjen i jedan stub prema Zelenici. Crnogorčević navodi da su radnici Stambeno-komunalnog taj posao obavili u rekornodm roku, odnosno za dvije noći.

Tako je ovo preduzeće skoro završilo rekonstrukciju rasvjete u Novom. Ostalo je još par stubnih mjesta na Šetalištu, i potez u Meljinama, za koji se čeka 15. septembar. Ali posao umnogome zavisi od sredstava i od Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju, zaključio je Crnogorčević.

12 Komentari

  1. Sijalica kod Ljubibratića rezidencije je svijetljela samo 10 dana kad je postavljena prije dvije godine i od tada nikako, pored molbi i apela da se to popravi ništa,a poznato je da je to jako frekventan prolaz za šetalište.Problem je što je taj neosvijetljeni dio ugrožen jer se pretvara u WC jer barovi na Milašinovića plaži nemaju sanitarne čvorove ni za svoje radnike a ne za goste.Bilo bi lijepo kad bi Crnogorčevič prošetao jedno jutro da osjeti te miomirise koji se šire iz tog neosvijetljenog djela.Pozdrav za njega!

    8
    2
  2. Bravo Crnogorcevicu! Svaka cast na uradjenim stvarima, dokazo si da si iznad politike i da vrijedno radis za sve! Na zalost to niko ne cijeni!

    17
    11

Ostavite komentar

*

code