Završava V Međunarodni festival folklora “U susret ljetu”

Završava V Međunarodni festival folklora “U susret ljetu”

0
Podijeli

Dok se mali folkloraši KUD-a Sloga vraćaju iz Riminija sa X Međunarodnog dječijeg festivala, nakon dva uspješna nastupa, dotle su KUD Igalo i Herceg Novi bili domaćini V Međunarodnog festivala folklora.

Festival završava danas, a sinoć je prvo priređen defile oko 200 učesnika na veče “U susret ljetu”, na terasi Peoples beach bara. Nastupili su KUD “Nikola Đurković” iz Kotora, gosti iz Kranja, Iskrameco, Trebinja, KUD Hercegovina, Petrovo Polje, iz Kočana, Bileće, Čačka, a na kraju KUD Igalo .

Picerija i restoran

Sva društva baštine dugu tradiciju, okupljaju mlade, sami organizuju i nastupaju na značajnim festivalima kako u svojim zemljama tako i u inostranstvu. Izveli su splet raznolikih koreografija i igara s prostora bivše Jugoslavije i oduševili publiku.
Oragnizatori iz KUD-a Igalo obogatili su ovim festivalom ponudu Herceg Novog, na čemu je zahavalan i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, koji je pozdravio učesnike. Oni su imali priliku i da na izletu upoznaju znamenitosti Herceg Novog i Boke, uspostave nova prijateljstva i prodube saradnju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code