ZAVRŠEN JAZZ SUMMER MONTENEGRO – TRI NOĆI ZA SVE VRSTE DŽEZA

ZAVRŠEN JAZZ SUMMER MONTENEGRO – TRI NOĆI ZA SVE VRSTE DŽEZA

119
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Koncertom kvarteta “Pippo Corvino”, Filip Gavranović na gitari ( Austrija ), Anil Bilgen ( klavir, Turska ), Miha Koren (bas, Slovenija), Pietro Ricci ( bubnjevi, Italija )sinoć je u dvorani Park završen Hercegnovski Jazz summer Montenegro festival.

Ono što su čuli protekle tri noći ljubitelji džeza mogu biti zadovoljni, ali isto tako učesnici festivala, kao i organizator Muzička škola.
Kvartet “Pippo Corvino”, uglavnom, svira autorske kompozicije. Prvi put u punom sastavu gostuju u Crnoj Gori i kako kaže Filip Gavranović, željeli su da na neki način opipaju teren, tako da su se odlučili da im repertoar budu prepoznatljivi džez standardi koje su svirali u njegovim aranžmanima.
– Nismo očekivali ovoliko publike, ali kako je sala bila prilično ispunjena i to je uticalo na dobru atmosferu i na našu inspiraciju. Tako da smo veoma zadovoljni.
Prve dvije večeri na prepunom Trgu od muzike, ispred Muzičke škole i crkve svetog Jeronima u Starom gradu, nastupili su Michael Supnick (USA), Filippo Rodolfi (Ita), Jelena Jovović, Branko Marković (Srb) kao i kolosi crnogorske jazz scene Zoran Ćetković Ćele i Miodrag Šule Jovović.
“Zaista nisam znao šta će biti na posljednjem koncertu, kako će to izgledati, ali ispostavilo se da sam u ove tri večeri festivala, uspio da postignem da imamo zastupljene sve verzije džeza, od tradicije, koju nam je donio i predstavio Majkl Sapnik, pokazavši kako treba da izgleda džez tradicija i istorija, preko predivnog nastupa Jelene Jovović i njenog koncerta. Ona je sublimirala sve velike džez pjevačice poput Ele Fitzdžerald i Sare Von, pa do završnog koncerta potpuno druge dimenzije sviranja i čitanja džez standarda”, kazao je selektor festivala i legenda hercegnovske muzike, Dragan Karlo Đorđević.
Tokom festivala u prijepodnevnim termina su organizovane radionice, jer je kako su poručili organizatori, cilj festivala bio i edukativni segment, kako bi se ovaj pravac prbiližio mlađim generacijama.
Jazz summer Montenegro festival su podržali Opština i Turistička organizacija Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code