ZAVRŠEN PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL HOROVA

ZAVRŠEN PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL HOROVA

834
0
Podijeli

Akademski hor Univerziteta Primorska iz Kopra pod dirigentskom palicom Mirka Ferlana, osvojio je prvu nagradu i 500 eura na I Međunarodnom festivalu horova, koji je protekla dva dana održavan u atrijumu Trga od muzike i crkvi Sv. Jeronima.

U kategoriji Omladinski horovi, dva prva mjesta osvojili su Novosadski kamerni hor pod dirigentskom palicom Božidara Crnjanskog i Akademski hor Univerziteta Primorska iz Kopra, kojim diriguje Mirko Ferlan.
U kategoriji Odrasli horovi I mjesto pripalo je Novosadskom kamernom horu kojim je dirigovao Božidar Crnjanski, a II mjesto podijelili su crkveni hor Sv. Roman Melod iz Subotice sa dirigentkinjom Draganom Nikolić i vokalni ansambl Somborski pevači sa dirigentima Dajanom Miljić i Milanom Radišićem.
O pobjednicima I Međunarodnog festivala horova odlučivao je tročlani žiri u čijem sastavu je bila emeritus Darinka Matić Marović kao predsjednica žirija, i članovi magistarka horskog dirigovanja Zoja Đurović i diplomirani horski dirigent Girgio Guiot iz Torina.
Festival je okončan ovog jutra revijalnim nastupima vokalnog ansambla Somborski pevači kojim diriguju Dajana Miljić i Milan Radišić i Novosadskog kamernog hora kojim diriguje Božidar Crnjanski.
I Međunarodni festival horova organizovala je JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje Herceg Novi i NVO Fortuna pod pokroviteljstvom TO Herceg Novi. Festival je uvršten u zvanični program za proslavu Dana grada, 28. oktobra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code