Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o strukturnim mjerama u ribarstvu

Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o strukturnim mjerama u ribarstvu

0
Podijeli

Nacrt zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu predstavljen je na okruglim stolovima koji su prošle sedmice održani u Baru i Kotoru, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Usvajanje zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći, jedno je od mjerila Evropske komisije za zatvaranje poglavlja 13 – Ribarstvo. Njime se uređuju strukturne mjere u ribarstvu i akvakulturi, način sprovođenja strukturnih mjera, uslovi za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture, način organizovanja proizvođača u ribarstvu i akvakulturi, način dodjele državne pomoći, kao i druga pitanja od značaja za ribarstvo i akvakulturu.

Picerija i restoran

Strukturne mjere u ribarstvu i akvakulturi se sprovode radi smanjenja privrednih, socijalnih i teritorijalnih razlika u sektoru ribarstva i održivog upravljanja ribarstvom.
Javnim raspravama su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorata za ribarstvo, predstavnici ribarskih udruženja i zainteresovani ribari, kojima je prezentovan Nacrt zakona i data pojašnjenja. Dati su i precizni odgovori na pitanja radi što boljeg razumijevanja Nacrta zakona.

Svi komentari  su uzeti u obzir kako bi zakon bio što bolje koncipiran i bio dobra osnova za uspješnu implementaciju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code