ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA IVANA MARINOVIĆA, “IGLA ISPOD PRAGA”

ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA IVANA MARINOVIĆA, “IGLA ISPOD PRAGA”

89
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Snimanje prvog filma u Boki poslije više od 3 decenije i debitantskog ostvarenja Novljanina Ivana Marinovića, “Igla ispod praga”, okončano je 2. juna. Za 25 dana rada na živopisnim lokalitetima Boke, uglavnom poluostrva Luštica, Marinović je svoju filmsku priču “spakovao” u oko 300 kadrova, za koje je dnevno bilo potrebno 12 sati snimanja.

“S obzirom da nijedan kadar nije kupljen niti rađen površno, izuzetno sam zadovoljan sa onim što smo napravili. Ekipa je bila fantastična. Imaju nepodijeljen utisak da odavno nisu radili u boljem ambijentu i sa boljom filmskom ekipom”, priča za Radio Jadran, reditelj i scenarista, Ivan Marinović.
Protagonistima sada predstoji odmor, a onda drugi dio posla, nimalo lakši od prvog – montaža, postprodukcija i generalna postprodukcija koja će trajati do kraja godine. Istovremeno i mukotrpno traženje sponzora za finansiranje nastavka “projekta”. Marinović je već u potrazi i za festivalom na kojem bi njegov prvijenac bio premijerno predstavljen publici.
“Mi smo uložili oko 270 hiljada eura, ali posao koji smo obavili vrijedi mnogo više. Svi Luštičani su nam izašli u susret, omogućili da neke usluge, stvari, ne plaćamo, dali nam kompletnu logističku podršku. I to nam je dragocjeno, jer većina glumaca u jednom momentu imala je utisak da radi na projektu od milion eura. Za nastavak projekta, ne mogu precizno reći, ali mislim da će nam biti neophodno još nekih 70 ili 80 hiljada eura, koje negdje treba da se nađu”, dodaje uz osmijeh Marinović.
Obaveze iz ugovora nalažu da se rokovi oko “sklapanja” filma i premijere moraju ispoštovati, ipak, Marinović naglašava da finansijeri i sponzori filma imaju razumijevanja, znajući koliko je nastajanje filma u našim uslovima težak proces. On vjeruje da će, ipak, sredstva za finalizaciju “Igle ispod praga” sada lakše obezbijediti, jer:
“Sada imamo materijal da ga pokažemo onima koji nijesu mogli da zamisle šta je to što mi radimo. Stvarno sam zadovoljan za sada, a za ostalo – vidjećemo, predstoji nam težak posao finalizacije filma”- kaže Marinović.
Ambiciozan, precizan i odgovoran, mladi reditelj ne krije da je krenuo u ništa manje ambiciozan projekat, a istim tempom nastoji i da ga dovede do kraja. Vjeruje da ono što je sa odabranom ekipom uradio zaslužuje svjetsku premijeru, no ta odluka, ipak, biće na selektorima festivala.
“O tome je malo nezahvalno pričati, ali mislim da ako prođemo na bilo koji festival “A” kategorije, biće to veliki uspjeh za crnogorsku kinematografiju i ja ću biti više nego zadovoljan”, zaključuje skromno Marinović.
Podsjetićemo, scenario „Igla ispod praga” već ima priznanja Berlinala, Jerusalem Film Lab-a i Cine link-a i preporučen je selektorima. Reputaciju potvrđuju i glumačka imena: Nikola Ristanovski, Leon Lučev, Bogdan Diklić, Ljuba Bandović, Jelisaveta Seka Sablić, kao i crnogorski stvaraoci Dragana Dabović, Dejan Đonović, Mirko Vlahović, Tihana Ćulafić, Kristina Stevović i drugi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code