Završni maskenbal: Vratila se Teuta i njeni ratnici

Završni maskenbal: Vratila se Teuta i njeni ratnici

3507
0
Podijeli

Premda je bilo manje pojsetilaca na završnom maskenbalu 48. Praznika mimoze u Institutu Igalo, a Novljani nijesu iskoristili sve karte u slobodnoj prodaji, bila je odlična atmosfera. To kažu svi koji su proveli lijepu maškaranu noć.

Ovoga puta bilo je manje gostiju, ali više maski no na prethodnim, a najviše ocjene publike i prvu nagradu dobila je grupna maska „Teuta i ratnici“. Čak tridesetak takmičara ove maske plijenili su ne samo odlično urađenim kostimima, već i sjajnom koreografijom i načinom na koji su animirali publiku.

Politička scena Crne Gore uvijek motiviše one koji se maskiraju, pa je tako drugu nagradu dobila maska „Državni udar“, dok su treću podijelili grupne maske  „Nasmijano pleme“ i „Radni ljudi Crne Gore“.

Gradska muzika Herceg Novi  premijerno, u novom aranžmanu izvela  je kultnu pjesmu klape Bokelji  „Ima jedan grad na moru“, autora Dragana Rakića, za koju je aranžman uradila kapelnica Glazbeno – prosvjetnog društva Tivat, Martina Vuksanović. Njihovim i nastupom hercegnovskih mažoretki i defileom maski je kao i uvijek počeo maskenbal.

Noć je potom protekla uz dosta plesa i dobar repertoar  klape Stari Kapetan, Egzodusa, kao i zvijede večeri, pop pjevačice iz Hrvatske Danijele Martinović.

Institut Igalo uložio je mnogo truda u dekoraciju sale, a na svakom stolu nalazili su se buketi mimoze. Mske su bili urađene s više truda i umjeća, a oni koji su ih nosili dobro su se zabavljali s publikom. Niko nije ostao ravnodušan na: Hipike, Kankan igračice, Flamenko igračice, Afrička plemena, Anđeo proljeća, Srednejvjekovne dame, Bogove sa Olimpa…

Maškarana fešta u Institutu Igalo trajala je do jutreos u tri sata.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code