ZAVRŠNICA KARNEVALSKIH SVETKOVINA U KOTORU

ZAVRŠNICA KARNEVALSKIH SVETKOVINA U KOTORU

0
Podijeli

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2014. održaće se u sjutra u 14 h.

“Iako nam vrijeme nije naklonjeno, ipak smo odlučili da karneval ide nadajući se u Boga, da će sve proći bez veće nepogode” kazao nam je Perica Gojković iz Organizaciong odbora karnevala.

Picerija i restoran

Karnevalska povorka ove godine bogata je i prebogata, kaže Gojković i najavljuje 10 karnevalskih figura i petenestak karnevalskih grupa iz Kotora, Tivta i Budve, uz učešće dvije Gradske muzike, domaćina Kotora i iz Đenovića.
U Kotoru očekuju oko 10.000 posjetilaca. Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, tako da će saobraćaj biti zatvoren na potezu od otvorenog bazena do kružnog toka, kod marketa “Roda”, od 13 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.
Formiranje karnevalske povorke biće na Tabačini, od zgrade Jugopetrola, do Jaslica, tako će i ovaj sporedni put biti zatvoren od 12 do 14 sati i 30 minuta.
S obzirom da će se suđenje i spaljivanje karnevala održati na Maceu, upućena je molba građanima da uklone vozila na tamošnjem parkingu, od večeras do sjutra do 17 h, kako ne bi došlo do oštećenja automobila.
Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu
dodjelom nagrada i uz grupu „Slatka tajna” iz Metkovića.
Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izlazi i humoristično-satirični list “Karampana”.
Organizator kotorskog karevala je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code