ZAVRŠNICA LIGE ŠAMPIONA VELIKI IZAZOV ZA JADRAN CARINE

ZAVRŠNICA LIGE ŠAMPIONA VELIKI IZAZOV ZA JADRAN CARINE

180
0
Podijeli

Hercegnovski vaterpolo klub Jadran Carine je nakon tri godine ponovo izborio učešće u završnoj fazi Lige šampiona, najelitnijeg evropskog klupskog vaterpolo takmičenja, što je veliki uspjeh za tim, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Ovakav rezultat plod je kvalitetnog rada i ambicioznosti tima, kazao je predsjednik kluba dr Đuro Marić:
„Rezultat je utoliko veći što je tim sastavljen, uglavnom, od naših mladih igrača koji prvi put učestvuju u ovako velikom takmičenju. To je veliki izazov za njih i ujedno veliki uspjeh”, rekao je Marić. On je istakao da je ambicija Jadranaša da na pravi način predstave crnogorski vaterpolo i Herceg Novi, da mladi igrači stasaju i naprave iskorak u kvalitetu, da ostave što bolji utisak i pokažu da Jadran nije slučajno u Ligi šampiona.
– Vratiti se u krem evropskog vaterpola nije bilo lako, a na Jadranu je sada da nastavi sa dobrom igrom, da proba da namuči i iznenadi svakog protivnika – rekao je šef stručnog štaba, Vladimir Gojković.
Učešće u top 12 Lige šampiona privilegija je, ali i obaveza i traži ozbiljan rad cijelog tima i uprave kluba. Kako je kazao sportski direktor kluba, Miloš Mračević, biti domaćin utakmice završne faze Lige šampiona zahtijeva dodatne napore kako bi se zadovoljili standardi takmičenja. Obaveza je da svaki metar bazena bude brendiran, na čemu već danima rade.
„Dobili smo dosta obaveza za jako kratko vrijeme. Sve to zahtijeva i dosta finansijskih sredstava”, napomenuo je Mračević.

Picerija i restoran

U SRIJEDU S PRIMORJEM BEZ KOMPLEKSA

Posljednji rival Jadrana Carine u Ligi šampiona prije 3 godine bilo je riječko Primorje. Isti tim će im biti suparnik u prvom sljedećem meču ovog takmičenja, u srijedu, u 18 sati na bazenu Instituta „Dr Simo Milošević”. Primorje je jedan od najtežih rivala, viceprvak Evrope, ekipa koja pretenduje na jedno od prva tri mjesta u Ligi šampiona, što je momcima sa Škvera motiv više da daju sve od sebe.
„Njihovo iskustvo i kvalitet mi ćemo probati da nadoknadimo našom željom, agresivnošću, mladošću, elanom. Pokazali smo protiv Breše da možemo biti jako opasni. Mislim da će ključ biti u tome da zadržimo odbranu na visokom nivou, ali i da nas posluži sportska sreća”, kazao je kapiten Željko Kovačić.
Tim je kompletan i kako se čulo, trebalo bi da igraju svi.
Gojković i Kovačić pozvali su Novljane da u srijedu dođu na bazen jer je podrška sa tribina igračima veoma važna. Ovo je prvi od tri meča koja će Jadran igrati ove sedmice.
U petak, 30. oktobra i u nedjelju, 1. novembra, biće domaćin dvije utakmice Regionalne lige. U petom kolu Jadran će se sastati sa riječkim Primorjem, a u šestom će Novljanima rival biti Mladost iz Zagreba.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code