Završnica programa Belavista Ars

Završnica programa Belavista Ars

613
0
Podijeli

belavista-ars-1009162Serija umjetničkih i edukativnih programa  ovog ljeta u organizaciji MZ Herceg Novi završava ovog vikenda. Publika će imati prilike da ponovo uživa u ostvarenjima velikana nijemog filma, u petak 23. septembra. Na trgu Belavista biće prikazani filmovi Bastera Kitona i Frica Langa. U subotu slijedi veče klasične i evergrin muzike,  koje vode novski umjetnici Đuro Poznanović i Stevan Tomašević. Za 29. septembar najavljena je i premijera adaptirane Šekspirove pozorišne predstave, ”San ljetnje noći”.

Od sredine jula do 7. avgusta, pa zatim ponovo od početka septembra, u njima je uživala publika kao i brojni učesnici kreativnih radionica na lokacijama u Starom gradu. Koncept programa je inspirisan idejom Starog grada kao prirodne pozornice umjetnosti, koji novske umjetnike inspiriše, a kojeg oni revitalizuju svojim djelovanjem, te tako nastaje kontinuirani dijalog između umjetnika i jednog unikatnog urbanog prostora. Program je započet sjajnom poetsko – muzičkom radionicom Dejana Đonovića, a nastavljen večerima klasične i evergreen muzike, nijemog filma, saradnjom sa ULU HN, viteškim društvom ‘Sveti Stefan’, NVO ‘Urban Nova’, i kreativnim radionicama za najmlađe.

Picerija i restoran

– U radionicama za djecu – plesnog teatra, likovne umjetnosti, stripa, scenografije – mladi učesnici su se upoznavali sa elementima umjetnosti koje objedinjuje pozorišna umjetnost. U životnom dobu u kojem su svi mališani spontano glumci, na pozornici kakva je trg Belavista i ostali prostori Starog grada, djeca su istraživala svoje ideje o tim umjetnostima, i kroz igru se uključila u rad na predstavi ‘San ljetnje noći – upoznajete Šekspira’. Predstava će zaigrati pred novskom publikom u četvrtak, 29. septembra u dvorani Park, početak u 19.30h – kaže kreatorka programa Belavista ars, Slađana Vujović.

Riječ je o adaptaciji čuvene Šekspirove komedije, namijenjenoj djeci i odraslima. Autori adaptacije su Dejan Đonović i Slađana Vujović. Glavne uloge igraju Miloš Pejović i Bojana Malinovska. U produkciji se pojavljuju i novski mališani; kao i plesači kulturno sportskog centra ‘Diano’ i baletske škole Aleksandre Dejanović. Režiju potpisuje Slađana Vujović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code