Zbog havarije u Konavlima, Herceg Novi bez vode

Zbog havarije u Konavlima, Herceg Novi bez vode

4275
7
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_i_igalo_anZbog havarije na cjevovodu Plat – Herceg Novi u mjestu Popovići u Konavlima, potrošačima sa čitave teritorije opštine Herceg Novi biće od 23 h obustavljen dotok vode, saopštavaju iz hercegnovskog Vodovoda.

Tokom sjutrašnjeg dana, voda će u sistemu biti ujutru od 7 – 10 h, i poslijepodne od 17 – 20 h. Potrošači sa područja naselja Žvinje vodom će se snabdijevati cistijernom po potrebi. U slučaju da u predviđenim terminima jedan dio potrošača ne dobije vodu, mogu se obratiti na 067 213 810 kako bi se snabdijevanje vodom obavilo cistijernom. Zvaršetak sanacije ovog kavara i uredno vodosnabdijevanje očekuje se u nedjelju, u jutarnjim časovima.

Picerija i restoran

Iz Vodovoda dalje pojašnjavaju da je riječ o čeličnom cjevovodu DN 600, sanacija je zahtjevna i opsežna i tokom njihovog izvođenja je neophodno obustaviti protok vode kroz cjevovod.

Zbog toga neće biti dotoka vode u filtersko postrojenje u Mojdežu do završetka radova. Nakon sanacije kvara potreban je određeni period da se cjevovod ponovo ispuni vodom, zatim obavi ispiranje cjevovoda i redovna procedura provjere kvaliteta vode u filterskom postrojenju, nakon čega će biti puštena u distributivni sistem, navodi se na kraju saopštenja.

7 Komentari

 1. Kuku lele, čitamo… Eto baš neki dan pročiatah da je London već dva mjeseca bez vode nego ovi naši navikli da se luksuziraju pa hoće svaki dan da se kupaju…
  0  0
 2. Voda, strateška sirovina, ako niste znali, ovom gradu, često fali. Ma, sta reći, nego se nadat nekoj sreći, da će nam jednom za vazda poteći!
  0  0
 3. Cjevovod je pusten u funkciju 1980 godine. Normalno je da se desavaju kvarovi na istom zbog dotrajalosti. Niko ne bira momenat nastanka kvara, zato je bolje da ne pisete ovakve komenrare kada ste neupuceni.Zar ne citate da se slicne situacije desavaju u svim gradovima na svijetu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code