ZBOG PRODAJE DROGE UHAPŠENA TRI LICA, JEDAN NOVLJANIN

ZBOG PRODAJE DROGE UHAPŠENA TRI LICA, JEDAN NOVLJANIN

170
0
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja i službenici Centra bezbjednosti Nikšić, su proekle sedmice lišili slobode P.V. (32) iz Herceg Novog i M.G. (40) – ruskog državljanina sa prebivalištem u Herceg Novom, zbog sumnje da su posjedovali i prevozili 124 grama opojne droge „heroin” radi dalje prodaje.

Oni su u mjestu Vitalac, zaustavili pmv marke ,,Ford” hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.G, dok se na mjestu suvozača nalazio P.V. Pregledom lica i vozila kod P.V. je pronađena i oduzeta pvc kesa sa praškastom materijom braonkaste boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne neto mase 124 grama.
O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da se ova dva lica liše slobode uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da su počinili KD neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pronađena droga je oduzeta i upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.
Policija je takođe prije tri noći na regionalnom putu Nikšić – Cetinje, u mjestu Orlina, zaustavila vozilo ,,Alfa romeo” cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao Ž.P. (37) iz Cetinja, dok se na mjestu suvozača nalazio A.I. (26) takođe iz Cetinja. Ispod suvozačevog mjesta je pronađen i oduzet pištolj marke ,,Smith & Wesson” sa 5 komada municije kalibra 38 specijal. Kod A.I. je pronađena i oduzeta jedna pvc kesica u kojoj se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga „kokain” ukupne neto mase oko 5,5 grama. ZVDT u Podgorici je naložio da mu se A.I. privede na dalju nadležnost uz podnijetu krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija, kao i da se protiv ovog lica podnese prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o sprečavanju zloupetreba opojnih droga.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code