Zbog više krađa uhapšeno pet Novljana

Zbog više krađa uhapšeno pet Novljana

1
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su rasvijetlili pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – dvije krađe i tri teške krađe, počinjenih na teritoriji Opštine Herceg Novi, saopšteno je iz Uprave policije. Ova krivična djela počinjena su na štetu fizičkih lica i jednog pravnog lica, prilikom čega je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom procesuirano ukupno pet lica.

images_slike_gradovi_hn_objekti_centar_bezbjednosti_hnNaime, policijski službenici su, sprovodeći operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju imovinskih delikata Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom procesuirali krivičnim prijavama za D.V. (27) iz Herceg Novog, zbog osnova sumnje da je, u periodu od 28. septembra do 21. novembra ove godine, počinio KD teška krađa na štetu građevinske firme ,,Domna more – Chernogoriya“. Kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva provalio je u unutrašnjost objekta iz kojeg je otuđio alat u iznosu od oko 1.500 eura. Dio predmeta policijski služenici su pronašli i vratili oštećenom licu, dok se za ostalim predmetima traga.

Picerija i restoran

 

Zatim, M.N. (44) iz Herceg Novog procesuiran je zbog osnova sumnje da je 29. septembra 2016. godine počinio KD teška krađa na štetu sugrađanke I.Š. na način što je, kako se sumnja, pronašao putnu torbu koju je otuđio, a u kojoj se nalazio zlatni nakit kao i lične stvari oštećene, koje su vrijedne oko 10.000 eura. Policijski službenici su pronašli putnu torbu sa nakitom i ličnim stvarima kod osumnjičenog i vratili oštećenom licu.

 

Kako se navodi u saopštenju, A.M. (57) iz Herceg Novog je priveden zbog osnova sumnje da je 02. septembra 2016 godine počinio krivično djelo krađa, Kako se sumnja, on je koristeći nepažnju oštećenog lica, iz plažne torbe Lj.B. otuđio novac u iznosu od 200 eura.

 

Zbog osnova sumnje da je u noći između 29. i 30. novembra 2016. godine T.R. (48) iz Herceg Novog počinio KD krađa procesuiran je Osnovnom državnom tužiocu. On je, kako se sumnja, na šetalištu u Igalu iz džepa farmerki oštećenog D.R. otuđio novac u iznosu od 500 eura. Policijski službenici su pronašli dio novca kod osumnjičenog i vratili oštećenom licu.

 

Policijski službenici su protiv lica B.T. (32) iz Herceg Novog, nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave porethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da je u noći između 17. i 18. februara 2016. godine počinio KD teška krađa, na način što je, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva sa plovila oštećenog L.C. demontirao vanbrodni motor koji je otuđio, prilikom čega je napravio materijalnu štetu u iznosu od 3.000 eura, navodi se na kraju saopštenja.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code