ZBOG VISOKIH TEMPERATURA RESTRIKTIVNO VODOSNABDIJEVANJE

ZBOG VISOKIH TEMPERATURA RESTRIKTIVNO VODOSNABDIJEVANJE

95
0
Podijeli

Zbog tropskih vrućina koje traju već šesti dan iz hercegnovskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, obavještavaju potrošače da zbog povećane potrošnje vode građani koji se vodom snabdijevaju preko rezervoara Podi biće bez dotoka vode u noćnim časovima od ponoći od 5 h ujutru.

Ovo je potrebno kako bi se i potrošačima u najvisočijim zonama sa područja naselja Trebesin i Brajkovina u tom periodu omogućilo snabdijevanje vodom.
Naselje Brajkovina je najvisočija kota, skoro na 300 metara nadmorske visne, i riječ je o desetak kuća kojima se takođe mora obezbjediti dovoljna količina vode, a to se može učiniti zatvaranjem rezervora Podi – pojasnila je za Radio Jadran v.d. direktorica Vodvoda Jelena Đaković.
Ekstremno visoke temperature normalno uslovljavaju i veću potrošnju vode, ali za sada nema opasnosti da bi moglo doći do restriktivnog vodosnabdijevanja u gradskim zonama jer vode ima dovoljno.
– Sa Plata nam stiže od 400 do 440 sekundnikh litara, rade 3 pumpe na Opačici, a imamo otvorenu mogućnost i dalje za preuzimanje vode iz Regionalnog vodovoda i to nekih 70 sekundinih litara – kazala je Đakovićka.

Picerija i restoran

Iz tehničke službe obavještavaju potrošače sa područja Njivica da je došlo do havarije na vodovodnoj cijevi DN 150 na lokaciji kod hotela Rivijera. Radovi su u toku tako da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje u poslijepodnevnim časovima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code