“Zdravi dani Herceg Novi” – novi projekat crnogorskih fizioterapeuta

“Zdravi dani Herceg Novi” – novi projekat crnogorskih fizioterapeuta

644
0
Podijeli

zdravi dani hn plakat 090116Udruženje fizioterapeuta Crne Gore će u 2016. u Herceg Novom, uz podršku lokalne Tursitičke organizacije sprovesti novi projekat “Zdravi dani Herceg Novi”. Članica Predsjedništva Udruženja i predsjednica Regionalnog odbora Herceg Novi – Kotor – Tivat, Vesna Samardžić, najavljuje centralna dešavanja od 5. do 12. sepetmbra.
U okviru ovog projekta 50 fizioterapeuta će obavljati fizioterapeutske preglede i primjenjivati znanje, vještine, razne fizikalne modalite i savjete u rješavanju određenih zdravstvenih problema. Predviđena je i distribucija posebnih brošura o ulozi fizioterapeuta u zdravstvu, u zdravstvenom turizmu i promocija Igala kao lječilišta.
– Povodom 8. septembra – Međunarodnog dana fizioterapije organizovaćemo okrugli sto na teme „Lječilište Igalo“ i „Uloga fizioterapeuta u zdravstvenom turizmu“. Implementacija ovog projekta najvećim dijelom će uticati na razvoj zdravstvenog turizma u Herceg Novom. Pozvaćemo predstavnike krovne organizacije u svijetu – WCPT (Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju) da budu naši gosti te će samim tim ovaj projekat dobiti na značaju i van granica Crne Gore – kaže Vesna Samardžić.
Cilj projekta je promovisanje Igala kao lječilišta i podizanje svijesti građana i turista o uticaju fizičke aktivnosti na očuvanje i unaprijeđenje zdravlja i o zdravstvenom turizmu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code