ZELENA PRAKSA HOTELA „REGENT PORTO MONTENEGRO“

ZELENA PRAKSA HOTELA „REGENT PORTO MONTENEGRO“

104
0
Podijeli

Regent Porto Montenegrou Tivtu od otvaranja primjenjuje visoke standarde ekologije i tretiranje otpada.

U saradnji sa D.O.O. „Komunalno” iz Tivta, hotel Regent Porto Montenegro nastavlja dobru praksu i širi aktivnost primarne selekcije otpada poštujući planove, politiku i strategiju upravljanja otpadom u Crnoj Gori. Time doprinosi značajnom smanjenju količine otpadnog materijala koji će završavati na sanitarnoj deponiji za čvrsti otpad.
– Odmah po otvaranju Regent Porto Montenegro otpočeo je sa primarnom selekcijom kartona, koji je Komunalno iz Tivta odvozilo, baliralo i dalje plasiralo kao sirovinu za reciklažu, a na osnovu Ugovora o odvozu mješanog komunalnog otpada. Kroz usklađenu saradnju, praksa se nastavila uz proširivanje primarne selekcije otpada i to na: PET i aluminijumsku ambalažu, najlon, čvrstu plastiku i drugo – saopšteno je iz Regent-a.
Osim prednosti u pogledu značajnog redukovanja količina otpada, prikupljene i posebno izdvojene sirovine odlaze na dalju obradu i reciklažu, čime se znatno smanjuje njihov negativan uticaj na životnu sredinu. Time se izbjegavaju brojni negativni efekti poput nepotrebnog utroška električne energije, vode i proizvodnje metana (gasa staklene bašte).

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code