Zeleni otpad u Boki i Budvi više neće biti problem

Zeleni otpad u Boki i Budvi više neće biti problem

1069
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2014_razno_zeleni_otpad_igaloOpština Kotor će do proljeća otvoriti postrojenje za preradu zelenog otpada, pa će deponovanje zelenog otpada za tri bokeljske opštine i Budvu biti prevaziđen. Hercegnovsko Stambeno komunalno preduzeće nabaviće biodrobilicu i 88 kontejnera namijenjenih odlaganju zelenog otpada. Time će količine zelenog otpada u Herceg Novom biti smanjene za četvrtinu. Kompost dobijen od prerade biće iskorišćen za prodaju i tretiranje zelenih površina grada.
U JKS ističu da je zahvaljujući međuopštinskoj saradnji, projekat postrojenja za preradu zelenog otpada i njegovog pretvaranja u kompost u završnoj fazi. Plan je da se u okviru tog preduzeća formira poseban sektor koji bi se bavio isključivo pripremom zelenila za kompostiranje, kao opredjeljivanje prostora za tretman zelenog otpada
U prvoj fazi projekta opština Herceg Novi će do proljeća dobiti šest velikih kontejnera od po sedam kubika za skupljanje zelenog otpada i 80 kontejnera od 1,1 kubik koji bi koristila Čistoća. No, prvi korak je nabavka biodrobilice, nakon čije bi obrade otpad bio odvožen u Kotor. Vraćaće se za Novi kompost.
Posebno se treba međutim angažovati da građani koji su navikli da zeleni otpad odlažu svuda strogo poštuju postojeće Odluke i zeleni otpad odlažu samo na određenim mjestima i u određeno vrijeme.
Stambeno komunalno preduzeće pomoći će građanima da se zeleni otpad transportuje do mjesta koja će biti najbolja za dalji odvoz.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code