Zeleni otpad u plićaku u Njivicama, ružna slika na početku sezone

Zeleni otpad u plićaku u Njivicama, ružna slika na početku sezone

1
Podijeli

Mještane Njivica i turiste koji ljetuju na tom dijelu rivijere jutros je na jednom od kupališta, u plićaku, dočekala velika gomila zelenog otpada.

– Važno je da se more čuva, a od turizma mnogi žive. Kako se izboriti sa ljudima koji smeće bacaju u more, ne znam, ali se nadam da ćete vi pomoći. Ovo u junu je sramota! – kazao je čitalac portala Radija Jadran, koji nam je poslao i fotografiju.

Picerija i restoran

On je dodao da će gomilu otpuda odvući sam, ali tek kad se vrati s posla, ako je do tada ne uklone gradske komunalne službe.

Vjerovatno je neko, s obzirom na zabranu paljenja vatre na otvorenom, odlučio da zeleni otpad iz svog dvorištta odloži u more i sačeka prirodu da se time pozabavi.

Na koji način spriječiti ovakve situacije i natjerati građane da se ekološki konačno osvjeste?

Sve učestalije, oni koji razmišljaju i djeluju u tom smjeru, čuvaju okolinu,  zbog ovakvih pojava, obraćaju se Jadranu. Sa jedne strane savjesni  pokušavaju da poboljšaju turistički izgled Herceg Novog, dok sa druge, postoje bahati koji, čini se, vode računa isključivo o  svojim potrebama.

Apelujemo ovom prilikom na građane Herceg Novog i Boke da komunalni i zeleni otpad odlažu na za to prodviđena mjesta, odnosno da  kontaktiraju “Stambeno-komunalno” DOO radi pravovremenog odvoženja.

1 komentar

  1. Za sada samo dvije velike bale sijena i trske “plove”” morem, doduše jedna se zaustavila na pola puta između Njivica i Škvera, a druga se usidrila kod hotela Riviere.

Ostavite komentar

*

code