Zeleničani “Debeli, a srećni” najbolji piciginaši

Zeleničani “Debeli, a srećni” najbolji piciginaši

13
Podijeli

Turnir u piciginu u plićaku na plaži stare Banje, u okviru programa 49. Praznika mimoze, ni ove godine nijesu uspjeli da pokvare oblačno vrijeme, hladni jugo, temperatura vazduha od 10 stepeni, a mora 12. Pobjednici su Zeleničani, čiji tim je nosio naziv “Debeli, a srećni”.

Ispod snježnih vrhova Orjena i dalje Lovćena koji je dominirao u pozadini, publika je uživala u sjajnim partijama i atraktivnim potezima čak 9 ekipa. Batovi, kao prošlogodišnji pobjednici, “Debeli, a srećni”, Zeleničke igre, Picigin Got, Zelenika mix, Leteća žaba, Gomila – Arsenal, Zelenika i Karača, a najbolje i najljepše umjela da pohvali ovacijama i aplauzima.

Picerija i restoran

Od 10 prijavljenih, nije se pojavila ekipa Kakao. Žiri je ocjenjivao najatraktivniji potez, najdužu “suvu loptu” odnosno najdužu seriju udaraca kao i kolektivnu igru i nije imao nimalo lak zadatak.

Tročlani žiri u sastavu Slobodan Bobo Popović, Nenad Neno Konjević i Nikola Nino Lepetić i sudija Stevana Koprivice i Nebojša Mandić, iz hercegnovskog NVO Picigin, koji su 2011. godine na splitskim Bačvicama uzeli trofej Jadrana, odlučili su da je najbolja ekipa 2. Mimozinog turnira u piciginu “Debeli, a srećni”, sa članovima: Urošom i Damajanom Živanovićem, Boškom i Stevanom Radovićem i Brankom Vukasnovićem. Kao najatraktivniju ekipu žiri je proglasio iskusni sastav Zeleničke igre, koji su činili Dejan Šofranac, Zoran Pestorić, Srđan Gecaj, Dado Kavazić i Danijel Rolović. Najatraktivniji potez, odnoso paradu na turniru izveo je Uroš Živanović iz pobjedničke ekipe.
Zeleničani su dominirali, iako neki nisu nastupali prošle godine, poput Živanovića kojem je ovo prvi turnir u piciginu za Praznik mimoze.

– Stalno igramo picigin u Zelenici. Danas je bilo veoma zanimljivo i dobro. Konkurencija je bila odlična. Malo nam je bilo hladno, ali nije strašno – kazao je on.

Kapiten ekipe Zeleničke igre i najstariji učesnik ovogodišnjeg turnira, Zoran Pestorić obećao je da će Zeleničani učestovati narednih 57 godina. On je neposredno nakon izlaska iz vode za Radio Jadran kazao da je zadovoljan nastupom svoje ekipe, iako smatra da su mogli i bolje.

– Zima je uradila svoje. Malo i kondicije nedostaje, ali je odlično bilo u svakom slučaju. Imali smo nekoliko dobrih poteza. Dobar provod i duženje su svrha ove igre i to je ono što očekujemo – kazao je on.

Kapiten pobjedničke ekipe, Damjan Živanović pohvalio je organizaciju turnira i nastup svoje ekipe, uprkos niskim temperaturama vode i vazduha.

– Dobro smo se snašli. Konkurencija je bila odlična. Bilo je zanimljivo, svi smo se međusobno bodrili i družili se. Širimo duh Praznika mimoze – kazao je on.

Kuriozitet današnjeg turnira svakako je nastup dvije generacije igrača u jednoj ekipi, odnosno nastup oca i sina, Predraga i Dragana Banićevića.

– Bilo je dobro i izdržali smo. Zoran Pestorić nas je aktivirao, mi smo se skupili i napravili ekipu. Pobjedilo je druženje i dobro raspoloženje. Uspjeli smo da preguramo sve – kazali su oni za Radio Jadran.

Željko Stamenković iz ekipe prošlogodišnjih pobjednika – Batovi ovog puta nije bio zadovoljan nastupm svog tima.

– Bilo je hladnije nego prošle godine, ali izdržali smo ta tri minuta. Bolje smo odigrali prošli turnir, zato smo i pobjedilo. Ove godine je bilo teže, a i nismo vježbali prošlog ljeta uopšte – kazao je Željko sa osmjehom.

Za štimung za plaži stare Banje pobrinuli su se klapa Stari kapetan mediteranskim pjesmama i prijatelj Praznika mimoze, Trebjesa Nikšić sa besplatnim pivom za publiku i učesnike turnira.
Picigin je i ove godine pokazao da je igra koja nadilazi sportsko nadmetanje jer predstavlja druženje, zabavu i uživanje u atrakcijama, a broj ekipa veći nego prošle godine da popularnost raste, pa se sljedeće godine može očekivati još ekipa i više publike. Iako je falilo sunca, dobrog raspoloženja nije, a ni publike koju je hladni jugo tek nakon nastupa svih ekipa potjerao kućama.

Zahvaljujući prošlogodišnjim odličnim utiscima, organizatori Praznika mimoze: Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i TO Herceg Novi s razlogom su ponovo uvrstili ovu atraktivnu igru u zvanični program.

13 Komentari

 1. Sve je top
  Samo predlog ako moze,naravno da se igra u Meljinama, ili Zelenici
  Podignute su plaze pjesak je bolji i nema blata
  Sve ostalo top,svaka cast

 2. Svaka čast Zeleničani…… Topljani dje ste?
  Ovdje ne računam Vuleta i Gitu, GOT-ovce
  Bilo bi bolje ovako da se prepucavamo na picigin, nego po političkim osnovama….
  SVAKA ČAST
  ????

  18
  1
  • Nije bilo ni savinjana ni igaljana…izgleda da ih inspirišu samo ljetnji mjeseci …
   Sve pohvale za učesnike i organizatore!
   Nadam se dogodine da ce biti vise i ucesnika i publike!

 3. Samo ne znam cemu minusi na komentarima gdje se hvali turnir, kome to smeta? Ovo je za svaku pohvalu, a sledece godine nadam se da ce biti i vise i publike i ucesnika!

  41
  2
  • Nejasni su mi ovi negativni nikovi. Izgleda da nas ima u Novome koji ne žele ništa lijepo ovom gradu. Da li su bili na Staroj banji? Da li su vidjeli ove, a bogami i starije ljude, koji učestvuju u manifestaciji i uživaju. Za propagandu svog rodnog kraja.

   41
   8
   • Ima svega….. Ti isti mrze sebe do podne, a od podne cijeli svijet…. Vjerovatno neostvareni likovi u svojim malim životima….. Psi laju, karavani prolaze…..
    SVAKA ČAST SVIMA
    ORGANIZARORIMA
    SPONZORIMA
    UČESNICIMA
    GLEDAOCIMA

    9
    1

Ostavite komentar

*

code