ZELENIKA: OTVORENO PRVENSTVO BOKE U PICIGINU

ZELENIKA: OTVORENO PRVENSTVO BOKE U PICIGINU

232
0
Podijeli

Na gradskoj plaži “Plava tišina” u Zelenici, sjutra u 18 h biće održano II otvoreno prvenstvo Boke u piciginu. I ove godine organizator je NVO “Zeleničke igre”, a čitav događaj, koji će osim takmičenja u piciginu obilježiti i kulturno-zabavni program, biće uvod u predstojeću manifestaciju “Zeleničke igre 2015”, 10. avgusta.

Za sada su prijavljene uglavnom ekipe sa hercegnovske rivijere, ali prijave još traju, kazao nam je jedan od organizatora, Zoran Pestorić.
„Prijavljeno je do sada 9 ekipa, mada poznavajući one koji igraju picigin, vjerujem da će ih do sjutra biti 15-ak. Najviše je prijavljeno ekipa iz Zelenike, njih 4 ili 5, Herceg Novog, Igala, Baošića, Kumbora i Meljina. Imamo najavu da bi nam se mogla priključiti i jedna ekipa iz Tivta, kao i jedna ekipa iz Kotoa”, kazao je Pestorić.
Zbog nedostatka finansijskih sredstava izostaće novčane nagrade, ali će zato najboljima simbolično biti dodijelje plakete za učešće. Iz NVO “Zeleničke igre” obećavaju dobru feštu, pa su ovom prilikom i pozvali sve koji vole zabavu i druženje uz potonje zrake sunca, da im se pridruže sjutra popodne.
Prijavljivanje za učešće obavlja se u caffe baru “Gatto” u Zelenici ili na broj telefona 068 470 011.

Picerija i restoran

PICIGIN – IGRA MLADIH I SVIH KOJI SE TAKO OSJEĆAJU

Picigin je amaterski sport koji se igra malom laganom loptom, u plićaku, na pješčanim plažama. “Štos” igre je “držati” loptu što duže u vazduhu, prebacujući je na saigrače i pri tom izvoditi što interesantnije “parade” u plićaku, samo da bi lopta ostala u vazduhu. Igrači, raspoređeni u petougao, udaljeni su obično jedan od drugog 6-7 metara. Picigin je jedan od amaterskih sportova koji nije limitiran ni polom ni godinama.
Dok u Hrvatskoj, u Splitu, gdje mu je kolijevka, picigin ima sve preduslove da preraste u takmičarsku disciplinu, veterani uz mlade nade iz Novog je oživljavaju, jer ona predstavlja dio identiteta ovog kraja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code