“Zeleno svjetlo” za proširenje Šetališta

“Zeleno svjetlo” za proširenje Šetališta

2956
5
Podijeli

Vlada je, na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, dala Opštini Herceg Novi saglasnost za proširenje Šetališta Pet Danica, konstrukcijom na stubovima, iznad katastarske parcele 940 KO Topla, opština Herceg Novi.

Time se stvaraju uslovi za nastavak rekonstrukcije dijela dionice od Rafaella do Galeba, koja je započeta još u oktobru 2015. godine.

Picerija i restoran

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u decembru prošle godine dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev  za davanje saglasnosti Opštini Herceg Novi za proširenje Šetališta Pet Danica, konstrukcijom na stubovima.

Opština Herceg Novi, uz sufinansiranje JP Morsko dobro, realizuje Projekat rekonstrukcije Šetališta Pet Danica u zoni morskog dobra, uz obalu naselja Topla, a prema izdatoj građevinskoj dozvoli. Tokom realizacije projekta, zbog konstatovanih konstruktivnih problema postojeće podzide i radi zaštite kanalizacionog kolektora u trupu Šetališta, pojavila se potreba izmjene trase, proširenja Šetališta.

To podrazumijeva dopunu dozvole koja sada glasi na Opštinu Herceg Novi i Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore. Katastarska parcela na Toploj je u vlasništvu države Crne Gore  i čini betonsko kupalište u zoni morskog dobra.

Potrebna intervencija podrazumijeva proširenje Šetališta, konstrukcijom na stubovima, iznad parcele.

Shodno Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata, za odobrenje navedenih radova potrebno je pribaviti saglasnost vlasnika katastarske parcele koje obuhvata urbanistička parcela, odnosno odobrenje za građenje. Kako Opština Herceg Novi, po osnovu prava da izgradi objekat, ima status investitora, što ne utiče na vlasnički status/prava na objektu, potrebno je da tražena saglasnost bude izdata na ime Opštine Herceg Novi kao investitora.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obratilo se i zahtjevom Ministarstvu finansija za davanje saglasnosti Opštini Herceg Novi za proširenje Šetališta Pet Danica, konstrukcijom na stubovima, koje je podržalo rekonstrukciju.

5 Komentari

 1. A kad će se vratit odnosno proširit bio uzurpiranog šetališta od bolnice do Igala. Lijepo se i sad vidi đe je sjeverna granica štrehe i koliko je ko , uz pomoć nadležnih,prisvojio.

 2. Da se mrcenoj boki odvojit od crne gore..Cu vlada dala odobrenje sta ima vi iz titograda i bude da se pitate za nas grad? Dokle ! nezavisna boka !!

  12
  3
 3. Novljani, da ako se dozovete pameti, sa Bazdarom,Djurovickom,Katicem i ostalim sarlatanima nikada necemo krenuti naprijed…16 godina opozicija ne moze da zavrsi nista zapoceto, DPS dodje 20 dana na vlast i odjednom sve moze…I zato treba smijenit Andriju i vrsit nadzor nad Draganom ? Da ne bi slucajno zavrsili i rijesili neke krupne probleme prije izbora ? U pamet se Novljani , opozicija u HN je zlo za ovaj grad !

  10
  6

Ostavite komentar

*

code