Željko Avramović odgovara Dragici Perović: Skupštinu ne nastavljate, jer nemate većinu

Željko Avramović odgovara Dragici Perović: Skupštinu ne nastavljate, jer nemate većinu

5
Podijeli

Odbornik DPS-a u kotorskom parlamentu i član Odbora za Statut i propise, Željko Avramović, reagujući na saopštenje predsjednice SO Kotor, Dragice Perović, podsjeća je da nije samo predsjednica Demokratske srpske stranke:

– Vi treba da donosite Odluke i sprovodite zakone  i da lokalni parlament vodite u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom o radu. Vi to ne radite. Da vas podsjetim, 16 sjednica SO Kotor zakazana je za 15.5.2018 nastavljena 11.06 pa prekinuta i ponovo nastavljena 29.6.2018. Tada je prekinuta na traženje kluba odbornika Demokratske Crne Gore. Vi kao predsjednica i veliki legalista od tada nijeste reagovali kao predsjednica Skupštine. Naime, u skladu sa Zakonom i Poslovnikom o radu Skupštine opštine Kotor, član 71 nijeste zakazali kolegijum predsjednice Skupštine na kojem bi se dogovorio nastavak sjednice. Prošla su tri dana za utvrđivanje roka, kao i 15 dana za nastavak sjednice. Dakle, prošlo je 55 dana, a Vi ne reagujete-poručuje Avramović i pita predsjednicu SO Kotor, zašto?

Picerija i restoran

“Valjda zato što je došlo vaših pet minuta”, dodaje on i podsjeća da je to Perović izjavila i za skupštinskom govornicom.

“Nijesu tačni vaši navodi zbog čega se sjednica ne nastavlja. Sjednica se ne nastavlja zbog toga što nijeste u mogućnosi da obezbjedite većinu. Prije sedam dana tražio sam od Vas i od predsjednika Odbora  gospodina Vukšića da zakažete odbor za Statut i propis na kome bi ocijenli da li je predsjednik Jokić zloupotrebio ovlaštenja iz člana 59 Zakona o lokalnoj upravi, kada je donio Odluke koje su u nadležnosti loklanog parlamenta. Nesazivanje sjednice odbora potvrđujete da nemate većinu ne samo u Skuštini nego i u odborima. Izjaviste da je predsjednik donio Odluku i o usvajanju Programa rada i finansiskom planu za 2018. godinu Kulturnog centra. Možda jeste, ali ga nije objavio u Službenom listu. Ko tu vara javnost Vi, ili gospodin Jokić? Ta Odluka nije ponuđjena lokalnom parlamentu, pa još jednom iznosite dezinformacije. Gospođo Perović, očekujem da gospodin Vukšić zakaže sjednicu odbora ukoliko mu Vi to odobrite. Na sjednici ću  iznijeti  više detalja u vezi donesenih Odluka iz nadležnosti lokalnog parlamenta – kaže na kraju saopštenja odbornik DPS-a, Željko Avramović.

5 Komentari

  1. Covjece Zeljko, otvori oci okle si, nemaju vecinu, ma nemaju ni vecinu ni manjinu, goli su k’o crkveni mis, tumaraju okolo k’o kokoske bez glave, sluze za sprdnju.

    14
    14
  2. Demokrate su svuda zamutile Budva ,Kotor nesto se suska slicno u H Novi sve svoje zaposlise i to djecetinu postavljaju za Nacelnike i direktore javnih oreduzeca bez dana radnog staza, sramota zasto DF ovo trpi a rade mu iza ledja.

    25
    11

Ostavite komentar

*

code