ZIF HLT fond AD: HLT fond tužio Draganića za višemilionsku štetu prema...

ZIF HLT fond AD: HLT fond tužio Draganića za višemilionsku štetu prema manjinskim akcionarima

5
Podijeli

Dio navoda iznijetih u tekstu, “Palmon bay” s pola miliona eura ulaganja u pripremu sezone”, objavljenom 27. februara na portalu Radija Jadran demantuju iz Zatvorenog investicionog fonda HLT fond AD.

Riječ je o dijelu teksta koji se odnosi na otkup akcija manjinskih akcionara i izjave Božidara Draganića: “ Radimo procjene, prikupljamo finansijska sredstva, ali ne zavisi sve od nas. Dosta zavisi od finansijskog tržišta i uslova koje nudi, ali nadam se da ćemo u roku koji smo zacrtali izaći sa nekom ponudom”.

Picerija i restoran

– Konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje ne postoji. Naprotiv, HLT fond je protiv HTP Primorja i Božidara Draganića podnio više prijava specijalnom državnom tužilaštvu zbog višemilionske štete nanijete akcionarima HLT Fonda – tvrde u ZIF HLT fond AD.

Oni dalje navode da HLT fond nema apsolutno nikakvog učešća u priči o otkupu akcija manjinskih akcionara Centra Igalo.

– Istina je da je HLT fond tužio menadžment Centra Igala sada Palmon bay-a zbog neotkupa akcija iniciranog od strane istih ljudi koji obećavaju otkup akcija manjinskim akcionarima već 3 godine. Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je Centar Igalo prvostepenom presudom osuđen da HLT fondu po osnovu otkupa akcija plati iznos od 703.000 EUR uvećan za visinu zateznih kamata.

Obavještavamo javnost, a prije svega manjinske akcionare Centra Igalo, da smo u saznanju da će u narednom periodu menadžment Palmon bay-a nastaviti sa nezakonitim aktivnostima i pokušati da otuđi hotel, prodajom istog povezanim licima, tako da će kompanija ostati bez ikakve imovine, a sve s ciljem da se izbjegnu obaveze prema HLT fondu i manjinskim akcionarima.
HLT fond će preduzeti odgovarajuće pravne radnje kako bi osujetio takve kriminalne aktivnosti Božidara Draganića i novog izvršnog direktora, za kojeg očekujemo da će nastaviti neprofesionalno i u pojedinim segmentima nezakonito postupanje svoje prethodnice g-đe Jelene Đrašković – navode iz Službe za informisanje Zatvorenog investicionog fonda HLT fond AD.

5 Komentari

 1. Sramotno za takav jedan hotel prelijepog izgleda i uzasnog kadra,kurte i murte šefoskih mjesta izmisljenih da bi bili na platni spisak,nevazno dal ce isplatiti a nek se zapitaju kad im bude protest u sred sezone bice to prelijepa poruka za turiste da nam opet dodju.Smisljaju stecaj jadno i zalosno …

  8
  2
 2. Možda Igalu donekle ali manjinskim akcionarima sigurno NE!!!
  Čisto sumnjam da ovi iz Primorja prave razliku između HLT fonda i ostalih
  manjinskih akcionara! Ali živi bili pa vidjeli…
  Svaki cenat su ispumpali na off shore firme!

 3. HLT fond,kao i svi veliki prevaranti su postali i opstali igrajući se s narodom.Neka im bude sretno dabogda,a manjinski neka zaborave igricu i mirno spavaju,jer nikome ništa ne duguju.Sretno svima u ovome životu manjinskome.

  8
  3
 4. Sad je, nakon ovog saopštenja, sigurno puno lakše manjinskim akcionarima… Ipak je ono (saopštenje) stiglo sa mjesta i od ljudi, koji su toliko toga unaprijedili i razvili. Procvjetalo je ,sa njima na čelu, toliko firmi i akcionara!! Baš se oni nađoše da popuju i brinu. Da imaju ‘prst obraza’ ćutali bi! Palmon bay je, u ekonomskom smislu, jedino dobro i pozitivno, što se desilo u Igalu, u poslednjih četvrt vijeka!

  15
  10

Ostavite komentar

*

code