ZIMSKE KARNEVALSKE FEŠTE U KOTORU

ZIMSKE KARNEVALSKE FEŠTE U KOTORU

0
Podijeli

Kotorske zimske karnevalske fešte počeće u subotu 14. februara i trajaće 22. februara kada će se održati tradicionalni kotorski karneval u 14 sati – saopšteno je danas iz Organizacioni odbor Zimskog kotorskog karnevala.

Nakon suđenja karnevalu, na Trgu od oružja planiran je koncert popularne hrvatske pjevačice, Jelene Rozge.
Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor. Cilj ove viševjekovne manifestacije je povezivanje kulturne baštine i turističke ponude, ukazivanje na bogato kulturno naslijeđe i kulturne manifestacije na području Boke, promociju Kotora i Crne Gore, navode organizatori.
Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena animaciona manifestacija koja se tradicionalno održava na području kotorske opštine u februaru, a datira od kraja XIX vijeka.
Manifestacija predstavlja bogatstvo duha i umijeća kako karnevalista ovog kraja, tako i gostiju iz zemlje i inostranstva. U njoj učestvuju sve starosne i socioprofesionalne kategorije stanovništva, grupisane prema svojim interesovanjima, kulturnim i stvaralačkim potrebama i mogućnostima.U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code