ŽKK “Primorje” maksimalno u Sloveniji

ŽKK “Primorje” maksimalno u Sloveniji

9
Podijeli

Na prestižnom i visoko rangiranom međunarodnom turniru u Sloveniji, u organizaciji ŽKK “Krka” iz Novog Mesta,  ŽKK “Primorje” je bio jedini predstavnik Crne Gore i jedina neporažena ekipa na turniru.

U polufinalnoj utakmici Primorke su ubjedljivo savladale aktuelnog šampiona Slovačke, ekipu Slavia Trnava rezultatom 68:23(18:10;10:5;18:2;22:6).

Picerija i restoran

U drugoj polufinalnoj utakmici Krka je pobijedila ekipu Viškovo iz Rijeke rezultatom 53:23(7:6;21:2;15:4;12:11).

U dramatičnom i uzbudljivom finalu Primorke su pokazale nadmoćnost i savladale ekipu Krke rezultatom 68:41(11:8;14:10;22:13;21:10).

Nerješiva enigma za ekipu Krke bila je kapitenica Primorja Jovana Savković, supertalentovana djevojčica, o čijem talentu i kvalitetu igre već uveliko pričaju mnogi poznavaoci ženske košarke u Crnoj Gori i regionu. Ekipu Primorja, pored Jovane Savković sačinjavale su Bojana Radnjić, Iva Jevtović, Tijana Tatalović, Jelena Bulajić, Kalina Samardžić, Jovana Ječmenić, Anastasija Mojić, Sara Đurović, Lana Mijajlović i Aleksandra Dragićević. Trener ekipe je Dragan Prga. Za najbolju igračicu, MVP turnira proglašena je igračica Primorja Jovana Savković, a u najbolju petorku turnira uvrštene su dvije igračice Primorja Iva Jevtović i Jovana Savković.

Košarkašice Primorja, zajedno sa trenerima i upravom Kluba iskoristile su priliku da se fotografišu sa peharom evropskog šampiona koji je reprezentacija Slovenije osvojila na prvenstvu u Turskoj.

Direktorica Primorja i članica Predsjednistva KSCG Željka Ratković potpisala je memorandum o saradnji sa ŽKK”Krka” i najavila međunarodni turnir “Mimoza 2018” koji će se održati u Herceg Novom 9., 10. i 11. februara, a na kojem će, pored domaćih Primorki i slovenačke Krke učestvovati ekipe predstavnice Italije, Bugarske, Makedonije i Mađarske.

9 Komentari

 1. ŽKK,,PRIMORJE” pirimjer kako treba raditi na razvoju i prosperitetu mladih sportist.
  Čestitke na uspjehu i pohvale za upravu kluba.
  Sjajni su Željka ,Tanja,Sinisa i Prga

  1
  1
 2. Čestitke za uspjeh i osvojeno prvo mjesto! Extra ste organizovani! Hvala Željki, Tanji, Siniši i Prgi što omogućavaju djeci odlaske na ovakve turnire i što svako dijete ima takmičenje u nacionalnoj ligi. Vi ste za poštovanje!

  2
  1
 3. Tako se predstavlja svoja drzava,grad i klub. Sve cestitke ne samo zbog fenomenalnog rezultata nego i za ponasanje iponosno predstavljanje u inostranstvu.
  Puno uspjeha i sledece godine i jos osvojenih pehara i zlatnih medalja.

  6
  1

Ostavite komentar

*

code