ŽKK Primorje u finalu međunarodnog turnira u Mađarskoj

ŽKK Primorje u finalu međunarodnog turnira u Mađarskoj

3
Podijeli

Pionirke Primorja bez poraza su došle do finala na međunarodnom turniru u Budimpešti. Nakon dvije teške utakmice i dvije pobjede, Novljanke će sjutra u finalu snage odmjeriti sa reprezentacijom Hrvatske.

U mečevima odigranim juče u 15 i 19 časova Primorke su uložile umijeće, kvalitet i trud i ostvarile plasman u finale.

Picerija i restoran

Domaća ekipa Soproni Daraszak savladana je u prvom meču rezultatom 56:49, po četvrtinama 13:10, 13:15, 13:15, 17:9. U drugi meč, protiv mađarske ekipe PVSK Pecs, Novljanke su ušle znatno umorne i iscrpljenje, ali ipak sa dovoljno snage i volje za pobjedu. Rezultat je bio 71:52, početvrtinama 11:15, 22:12, 25:12, 13:13.

U ovom meču igru je predvodila Jovana Kojčinović sa postignutih 27 poena. Nakon utakmice mnogi košarkaški poslenici pokazali su ozbiljno interesovanje za ovu djevojčicu, kojoj predviđaju sjajnu karijeru.

Odličnu igru prikazale su i Ivana Ječmenić sa 15 poena, Jelena Bulajić 13, Bojana Radnjić 8, Iva Jevtović 6, Tijana Tatalović 2, a pobjedi su doprinjele Dora Simon Popržan, Kristina i Kalina Samardžić i Lana Mijajlović.

Novljanke su oba meča nastupile znatno oslabljene neigranjem najbolje košarkašice i kapitenice Jovane Savković, koju je izuzetno visoka temperatura spriječila da izađe na teren.

Obje pobjede Primorke su posvetile Jovani uz želju i nadu da ozdravi i nastupi u sjutrašnjem finalu.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code