Žkk “Primorje” zabilježilo dvije pobjede u Jadranskoj ligi

Žkk “Primorje” zabilježilo dvije pobjede u Jadranskoj ligi

1
Podijeli

Mlađe pionirke Žkk”Primorje” juče su u Konjicu odigrale dvije utakmice Jadranske lige i u grad se vratile sa obje pobjede.mladje-pionirke-primorje

U prvoj utakmici, koja se odigrala u 12h  savladale su domaću ekipu žkk “Konjic” rezultatom 79:34 (12:8;29:6;30:3;8:17).

Picerija i restoran

Ekipu do pobjede je predvodila talentovana Jovana Savković, desetogodisnja djevojčica koja je ubacila 41 poen, sedam više nego kompletna ekipa Konjica. Nije zaostajala ni kapitenica Primorja Bojana Radnjić koja je ubacila 16, zatim Jovana Kojčinović 12, Dora-Simona Popržan 8, Jovana Ječmenić 2, kao i ostale igračice koje su učestvovale u pobjedi: Anđela Kokot, Lana Mijajlović, Aleksandra Dragićevic, Andrea Mirković, Mia Đedović, Anastasija Mojić, Jana Jevtović i Lana Mićunović.

U drugoj utakmici koja se odigrala isti dan u 15:30, mlađane igračice žkk”Primorje”  su savladale ekipu Žkk”Tomislavgrad” rezultatom 89:38 (26:8;20:12;26:6;17:12).

I na ovoj utakmici briljirala je Savković sa 40, pratila je odlična Kojčinović sa 31, te Radnjić sa 10, Popržan 4, Ječmenić 2 i Mojić 2.

Pobjedi su doprinijele i Kokot, Mijajlović, Dragićević, Mirković, Đedović, Jevtović J. i Mićunović.

Ovoj talentovanoj ekipi Primorja se predviđa sjajna budućnost, a do sada nemaju ni jednu izgubljenu utakmicu, kako u nacionalnoj tako i u Jadranskoj ligi. Jovana Savković je u dvije utakmice dala više koševa, nego zajedno obje protivničke ekipe, navode iz ovog kluba.

Sljedeći turnir Jadranske lige je u Herceg Novom, 11. decembra, a domaćin turnira je Žkk”Primorje”.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code