Zlatnim kadetima 20 hiljada eura

Zlatnim kadetima 20 hiljada eura

2
Podijeli

Ministar sporta Nikola Janović kazao je da je država Crna Gora odlučila da nagradi naše zlatne kadete šampione Evrope sa 20 hiljada eura i najavio da će u novom Zakonu u sportu tražiti da se granica za dobijanje nacionalne sportske penzije spusti sa 40 na 35 godina – prenosi portal CDM.

Izabranici Miodraga Mirovića osvojili su kontinentalni šampionat na Malti i pokazali da je pred njima sjajna budućnost.

Picerija i restoran

“Premija od 20 hiljada eura je za medalju od ne samo međunarodnog, već i istorijskog značaja za Crnu Goru. Vizija Ministarstva sporta je da novim Zakonom o sportu da nakon ovakvih rezultata naši šampioni primate državnu stipendiju, a predložićemo i da budete oslobođeni klupskih članarina, kao i da tokom sportske karijere imate benificirani radni staž i predložiti da se umjesto sa 40 nacionalne penzije dobijaju sa 35 godina. Vaše je da svaki sljedeći ispit položite kao i ovaj na Malti, sa čistom desetkom”, rekao je Janović na svečanosti u Vili Gorica.

Bivši kapiten “ajkula” bio je posebno srećan jer u novoj generaciji stasavaju nasljednici selekcije koju je godinama predvodio do vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni.

“Želim da vam odam čast i neizmjerno poštovanje jer ste najtrofejniji naš sport pozlatili još jednom medaljom, a Crnu Goru ustoličili na vrh Evrope i vratili je u društvo najvećih vaterpolo sila. Sa neizmjernim nacionalnim ponosom slušali smo vijesti koje su stizale sa Malte da naše “ajkule” niko i ništa ne može da zaustavi na pohodu ka zlatu. Ni naši vječiti rivali ni “delfini” ni “barakude”, ni “crvena furija” koje ste bez milosti potopili. Nisu vas pokolebali ni porazi na startu. Tada se pokazalo vaše pravo lice. Umjesto da odustanete sjetili ste se zašto ste pošli tamo, zbog zlata koje sija na vašim grudima, zbog šampionskog pehara, zbog vaše prve ljubavi Crne Gore. Ako su “ajkule” u liku naših bivših šampiona bili sinonim zlatne prošlosti, vi ste najava zlatne budućnosti. Sve ovo govorim sa osjećanjem velikog ponosa jer stojim pred vama, našim nasljednicima – vi ste dječaci šampionskog gena. Niste samo osvojili prvenstvo, već i srce svakog građanina Crne Gore”, dodao je Janović.

Selektor Miodrag Mirović kazao je da sva slava pripada igračima.

“Najponosniji sam na činjenicu jer smo Crnu Goru predstavili na najbolji mogući način u svim segmentima. Momcima najbolje znaju kako se sad osjećaju. Dosta sam pričao i smatram da bi pažnju trebalo usmjeriti na one koji su iznijeli najveći teret na Malti, a to su igrači”, istakao je Mirović.

Kapiten zlatnih kadeta Miroslav Perković naročito je bio srećan jer je čestitku od dobiju od čovjeka koji je brojnim njegovim saigračima sportski idol.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje kao kapiten nacionalnog tima. Želim da se zahvalim ministru Janoviću i velika je čast kada možete da se obratite ikoni ovog sporta i čovjeku koji je mnogima od nas bio idol. Ovaj rezultat je pokazatelj da se do vrhunskih rezultata može doći samo velikim radom i trudom”, rekao je Perković.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code