Zlato za mlade radioamatere na svjetskom radio-teleprinterskom takmičenju CQ WW RTTY

Zlato za mlade radioamatere na svjetskom radio-teleprinterskom takmičenju CQ WW RTTY

997
1
Podijeli

hst-vila-malaVelika ekipa radioamatera mlađih od 18 godina, pod pozivnim znakom 4O10A, koji simbolizuje 10 godina nezavisnosti Crne Gore, osvojili su zlatnu medalju za Crnu Goru na svjetskom radio-teleprinterskom takmičenju CQ WW RTTY.

Oni su radili sa takmičarske stanice Obosnik, na poluostrvu Luštica. Sa ostvarenih 4800 veza, 500 više od drugoplasirane ekipe iz Luxemburga, mladi tim Crne Gore je obezbjedio prvo mjesto i time donio još jednu pobjedu našoj najtrofejnijoj radioamaterskoj stanici.

Picerija i restoran

Tim je radio sa pozivnim znakom 4O10A, kojom su na najljepši način obilježili desetogodišnjicu nezavisnosti Crne Gore. Ekipa je, pored lokalnih radioamatera, okupila mlade radioamatere iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije, koji su se priključili kao dio programa Internacionalane radioamaterske unije – stručne obuke mladih takmičara.

Program Internacionalane radioamaterske unije pokrenuo je i vodi naš predstavnik u izvršnom komitetu IARU – Ranko Boca, jedan od najboljih svjetskih radioamatera i naš najtrofejniji takmičar. Ovo takmičenje se održalo u isto vrijeme kad i Svjetski šampionat u brzoj radio telegrafiji, koji je u subotu uveče dodjelom nagrada svečano zatvoren u restoranu Instituta Dr Simo Milošević.

Podstaknuti sjajnim rezultatima, radioamateri Crne Gore, okupljeni oko Mreze za afirmaciju radioamaterskog pokreta će ove jeseni pokrenuti veliku kampanju i organizovati obuku u svim većim crnogorskim gradovima.

1 komentar

  1. Radio je Slovenia penzioner Mario od Miloševič IgaloSPA sa znakom 4O13HST na promociji svetskog prvenstva u telegrafiji. A davne 2003 prvi puta teleprinterom sa Obosnika. U proslom milenijumu kao prvi 4O79WARC. GL CG 16. 10.
    0    0

Ostavite komentar

*

code