Žogarija: Takmičenje u vježbama s loptom za djecu u Meljinama

Žogarija: Takmičenje u vježbama s loptom za djecu u Meljinama

1164
3
Podijeli

zogarija polino balon 1405
Foto: Fb Pollino sport

Kvalifikaciono takmičenje u igrama s loptom, za djecu uzrasta od 7 do 11 godina, u organizaciji NVO „Žogarija“, a uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, biće održano u balon-sali „Polino“ u Meljinama, 15. maja, u 12 časova.

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ je takmičenje u tjelesnim vježbama sa loptom, u kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani dječaci i djevojčice ovog uzrasta. Održava se već 11 godina u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Crnoj Gori.

Picerija i restoran

U Crnoj Gori će biti organozovana kvalifikaciona takmičenja u Podogrici, Nikšiću, Herceg Novom i Baru. U Tivtu je finalno takmičenje, a pobjednik stiče pravo da se takmiči u velikom finalu u septembru u Mađarskoj, u kojem će učestvovati najbolji iz svih zemalja.

– Ovaj sportski program djeci daje mogućnost da se igraju, razmišljaju, analiziraju i međusobno komuniciraju, kao i da uvide značaj tjelesnog vježbanja za zdrav život, a sve poštujući pravila igre. Odabrane su vježbe koje pozitivno utiču na razvoj motorike, emocionalnih, socijalnih i intelektualnih potencijala, imajući u vidu da je tjelesna aktivnost jedan od najznačajnijih podsticaja za pravilan razvoj. Ideja je podsticanje i razvijanje strpljivosti djece kroz fer-plej, druženje i zabavu – navode iz NVO „Žogerija-Crna Gora“.

Pokretač ideje  je oranizacija „Medija sport“ iz Slovenije, a licencirani tehnički organizator takmičenja u našoj zemlji je „Žogarija-Crna Gora“. Manifestaciju je 2010. godine UEFA proglasila najboljom u Evropi.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code