Zoran Šabanović osumnjičen da je u vrijeme dok je bio direktor Vodovoda...

Zoran Šabanović osumnjičen da je u vrijeme dok je bio direktor Vodovoda oštetio preduzeće za 112.000 eura

5467
16
Podijeli

Zoran Sabanovic 2Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, u sadejestvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom danas podnijeli krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi, Zorana Šabanovića (62) iz Herceg Novog, zbog sumnje da je, u vrijeme dok je bio njegov direktor, zloupotrebom službenog položaja oštetio ovo javno preduzeće za iznos od 112.000 eura, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijske aktivnosti preduzete u prethodnom periodu ukazuju na sumnju da je Zoran Šabanović u junu 2008. godine, kao direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi, donio i potpisao odluku kojom je 14 zaposlenih u ovom javnom preduzeću dodijeljen kredit od po 8.000 eura, dakle ukupno 112.000 eura, radi rješavanja stambenog pitanja. On međutim nije bio ovlašćen da donese takvu odluku jer, shodno Pravilniku o rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u ovom preduzeću, takvu odluku je mogla donijeti samo Komisija za stambene odnose i to nakon sprovedenog konkursa koji se raspisuje na osnovu odluke Upravnog odbora preduzeća.

Picerija i restoran

kako navode iz Policije, Zoran Šabanović je, kako se sumnja, u 2011. godini donio dvije odluke kojima je određeno da se pomenutim licima koja su dobila kredite kao i drugim radnicima koji su prethodno dobili kredite na osnovu konkursa, na ime otplate kredita od ličnog dohotka odbija po 10 eura mjesečno.

Osumnjičeni Zoran Šabanović je ovim radnjama, sumnja se, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja, čime je pribavio korist zaposlenima koji su dobili kredite a nanio materijalnu štetu JP „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi u iznosu ne manjem od 112.000 eura.

Protiv njega je danas, u redovnom postupku, podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja – navodi se na kraju saopštenja.

16 Komentari

 1. najskuplju vodu ubjedljivo placamo godinama, racuni of 15 do 20 e..pogledajte naselje Bijela Skoljka sta su uradili..sa hidranata su prikopcali vodu u stanove,da bi ugradili satove..ne daj boze potrebe sada no jedan hideant ne sluzi svrsi..katastrofa…
  0  0
 2. Da mi je znat koi je to direktor u novioj istoriji crne gore dao radnicima stanove i tako povoljne stambene kredite. Baš me zanima kako će ovi pošteni potrošit skoro 600 000evra koje je vovod dobio tužeći vektra boku.
  0  0
 3. Više od polovine dobijenih stanova se izdaje i pojedinci zarađuju, a šta je sa filter stanicom u Mojdezu koliko su tu para pojedinci uzeli obavezno ispitati kao i manastir na Bunovicima. E moj Sabanovicu izdadose te oni kojima si najviše valjao oni koje si školovao i napravio kuće i kupio auta !!!
  0  0
 4. Imena da znamo ko je dobio kredite po takvim uslovima i zašto. Inače Sabanovic se ponašao kao da je vodovod i kanalizacija njegova privatna firma. Nebi me čudilo da je još na platnom spisku. Mjesečna rata 10eura. To treba stvarno zaslužiti.
  0  0
 5. Vecina zaposlenih u vodovodu je imala rijeseno stambeno pitanje u vrijeme davanja ovoga kredita. Sada su svi sa po dva stana, i ljeti ali i preko godine dobro zaradjuju.
  0  0
 6. E valaj jes da ga ne volim i mislim da je unistio vodovod ali ako su mi samo ovo nasli onda bolje da su cutali. Ispade da euro nije uzeo sebi u sto prosto sumnjam .
  Ovi sada su izgleda veci l***** od starih
  0  0
 7. vec mjesecima mi je racun za vodu po 14 eura, iako ne zivim u hn, nego dolazim samo ljeti. pa posto su rijesili da se obracunaju sa starom upravom, sto pozdravljam, molim da sljedeci korak bude svodjenje racuna na stvarnu potrosnju.
  praksa naplate nepotrosenog od gradjana je dakle ista kao i u vrijeme prosle garniture.
  kako se u zakonu zove kada se uzmu pare za proizvod ili uslugu koji nije isporucen?
  0  0

Ostavite komentar

*

code