Zorica Kovačević: Kotor će do maja dobiti Dnevni centar

Zorica Kovačević: Kotor će do maja dobiti Dnevni centar

1012
1
Podijeli

ministarka u kotoru 150116 2U JU Resursni centar za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Kotoru postoji odličan prostor za otvaranje dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, koji je nedostojao toj opštini. Neophodno je samo zamjeniti podove, vrata i dopuniti mobilijar, kao i otvoriti posebnu senzornu sobu. To je investicija od 30 do 40 hiljada eura i resorno ministarstvo ima obezbjeđena sredstva. To je kazala danas prilikom obilaska Resursnog centra ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.
„Zadovoljna sam nakon obilaska prostorija na površini od preko 100 kvadrata, nastojaćemo da nabavimo svu potrebnu opremu u saradnji sa Centrom i opštinom Kotor. Očekuje nas da se na Vladi dogovorimo kako ćemo registrovati tu ustanovu. Očekujem za par mjeseci da će Kotor dobiti Dnevni centar po svinm standardima EU i u skladu sa evropskim konvencijama“.
ministarka u kotoru 150116 1Ministarka Kovačević je sa saradnicima, direktorom Fonda PIO, Dušanom Perovićem i rukovodstvom lokalne uprave razgovarala o ovoj temi, kao i o lokaciji za izgradnju stambene zgrade za penzionere podstanare. Dogovoreno je da opština za deset dana, iako je to teško zbog standarda UNESCO-a u gradnji, nađe pogodnu lokaciju. U Kotoru danas od 5000 penzionera njih 86 nema krov nad glavom, a buduća zgrada u zavisnosti od lokacije imala bi od 30 do 50 stanova.
ministarka u kotoru 150116 3Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević potvrdio je da u ministarstvu imaju odličnog partnera i da će nastojati da daju punu podršku za otvaranje Dnevnog centra i izgradnju stambene zgrade za penzionere.
U Fondu PIO nastaviće i u ovoj godini brojne aktivnosti solidarnosti sa penzionerskom populacijom počev od obezbjeđenja zimnica, oporavka, otvaranja i opremanja klubova penzionera i drugih pomoći. Socijalni program fonda u ovoj godini biće preko 2 miliona eura najavio je direktor Dušan Perović.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code